|

עוגת אגוזים שוקולד קוקוס נוסטלגית

עסיסיות מטריפה עם טעם נדיר
בהשראת: ליהי קרויץ
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
עוגת אגוזים

השילוב המשולש הקדוש שתמיד מבטיח הביס הכי מושלם בעוגה הכי טעימה, מענגת, ומהממת שאי פעם תראו!

קבלו מתכון לעוגת אגוזים שוקולד וקוקוס נוסטלגית המקבלת עסיסיות מטריפה עם טעם כל כך נדיר ומיוחד שלא תאמינו שהיא גם פרווה.

משדרגים לעוגה מושלמת זו ציפוי שוקולד מושחת, בנוסף לסירופ מתוק ומפנק, ונהנים מטעמים משגעים שישאירו אתכם באנחות של אושר!

מתכון באדיבות: ליהי קרויץ

ספר המתכונים של ליהי קרויץ

 

עוגת אגוזים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת אגוזים

עוגת אגוזים שוקולד קוקוס נוסטלגית

עסיסיות מטריפה עם טעם נדיר
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליהי קרויץ

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית 24-26 / סיר גחנון

המצרכים

  • 5 ביצים גדולות מופרדות
  • 1 כוס סוכר 250 גרם
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כוס שמן קנולה 220 גרם
  • 1 כפית סוכר וניל
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס אגוזים קצוצים
  • 1 כוס קוקוס
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורד או קצוץ בסכין דק דק

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 2 כוסות מי ברז (500 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי - קרם שוקולד או גנאש שוקולד:

    לגנאש -

    • 150 גרם שמנת צמחית או חלבית
    • 150 גרם שוקולד מריר

    לקרם -

    • 3 כפות סוכר
    • 2 כפות קקאו
    • ½ כוס מי ברז
    • 1 כפית תמצית רום
    • 100 גרם מרגרינה או חמאה
    • 2 כפות אבקת שוקולית

    אופן ההכנה

    • להכנת העוגה - שמים את החלבונים במיקסר ומתחילים להקציף עד לקבלת קצף לבן, ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגה ואת המלח. לאחר שהחלבונים הוצפו לעיסה בהירה מוסיפים את החלמונים והוניל ומקציפים לעוד 2 דקות.
    • מורידים את המהירות לבינונית, מוסיפים את השמן בזילוף לעוד 2 דקות.
    • מורידים מהמיקסר, מוסיפים ומערבבים בעטיפה את הקמח, שוקולד, קוקוס, אגוזים, ואבקת אפייה.
    • משמנים תבנית 24-26 ס"מ או מרפדים סיר ג'חנון בנייר אפייה, ושופכים את העיסה. מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 30-40 דקות. לאחר אפייה מקררים.
    • להכנת הסירופ - שמים בסיר על האש את הסוכר עם המים ותמצית וניל, ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס מכבים ומקררים.
    • להכנת הציפוי - ניתן להכין גנאש שוקולד על ידי הרתחת השמנת צמחית / חלבית, ואז לכבות האש ולהוסיף את השוקולד מריר ולערבב עד קבלת קרם יציב.
    • ניתן גם להכין גם קרם שוקולד - בסיר על האש שמים 3 כפות סוכר, 2 כפות קקאו, ½ כוס מים, וכפית תמצית רום, ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מכבים את האש ומוסיפים את החמאה / מרגרינה, ו-2 כפות אבקת שוקולית, ומערבבים. מקררים מעט מדי פעם ומערבבים.
    • כעת לוקחים שיפוד ומחוררים את העוגה, מרטיבים את העוגה עם הסירופ (רצוי להשתמש בו כולו כמעט), ואז מצפים בקרם שוקולד. אפשר לפזר מעל קצת אגוזים קצוצים או קוקוס.

    הערות וטיפים

    סרטון אופן הכנה:
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
    עוגת אגוזים


    שאלות נפוצות: עוגת אגוזים שוקולד קוקוס 

    האם אפשר ב-2 אינגליש קייק?
    כן ניתן לאפות בתבנית אינגליש.
    אפשר לוותר על הסירופ?
    העוגה צריכה סירופ להרטבה כדי שתהיה עסיסית ולא יבשה. ניתן להכין חצי כמות מהסירופ.
    אפשר להכין ללא סוכר?
    אפשר להכין עוגה ללא סוכר הסוכר גורם לצבע טעם וטקסטורה.
    היי האם אפשר לשים  חמאה במקום שמן?
    אפשר בהחלט.

    הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


    רק עוד דבר אחד אחרון!

    המתכון הזה הוא חלק מאוסף
    מתכוני עוגותמושלמים. אל תפספסו!

    עוד מתכונים מעניינים באתר

    מקור:עוגת אגוזים שוקולד קוקוס נוסטלגית – ליהי קרויוץ

    Similar Posts

    2 Comments

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    ניסית את המתכון? איך יצא?




    Advertisements