| |

פלאפל טיפים

אוורירי עם טעם מענג
בהשראת: איטל איטלי
ציון 4.53 על ידי 17 דירוגים
פלאפל

בואו ותגלו את הסודות הרבים מאחורי פל‎אפל מושלם וטעים עם מתכון פשוט, ברור, ומנצח שתמיד יניב לכם תוצאות מדהימות!

קבלו מתכון לפלאפל ביתי מטריף בפיתה עבודת יד, עם המון טיפים שמבטיחים לכם הצלחה מסחררת בפ‎לאפל אוורירי ולא דחוס, המקבל טעם מענג במיוחד לצד פיתה אוורירית, רכה, ומושלמת.

מגישים פלא‎פל מושלם זה לצד צ'יפס, טחינה, חצילים, חמוצים, וכל מיני סלטים משגעים, ונהנים ממנה שלמה עם טעם ביתי וממכר!

מתכון באדיבות: איטל איטלי

ספר המתכונים של איטל איטלי

 

פלאפל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פלאפל

פלאפל טיפים

אוורירי עם טעם מענג
ציון 4.53 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

לפיתות:

  • 1 קילו קמח כוסמין לבן
  • 1 קוביית שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 ½ כוסות מים חד פעמי פושר
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 ¼ כפות מלח

לפלאפל:

  • 3 כוסות חומוס
  • מעט אבקת סודה לשתייה
  • פלפל ירוק חריף
  • חופן כוסברה
  • חופן פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 בצל חתוך
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • כמון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מעט לימון או תבלין חמוצים (לא חייב)

אופן ההכנה

  • להכנת הפיתות - שופכים לקערה את כל החומרים חוץ מהמלח, וללוש עד לאיחוד הבצק, ואז מוסיפים את המלח וללוש לישה טובה. מכסים את הקערה ומשאירים להתפחה של 40 דקות בערך.
  • לאחר התפחה, ליצור כדורים על שולחן מקומח ונשאיר שוב למנוחה של 20 דקות בערך.
  • אפשר לההכין פיתות פראנה עבות אך ניתן גם להכין פיתות דקות רגילות אם מדקקים את הבצק בערך חצי סנטימטר, ויוצא לכם גם יותר פיתות מהבצק.
  • לאחר 20 דקות של התפחה, מפעילים תנור/סיר גריל חשמלי או טאבון, ומכניסים לאפייה.
  • מוציאים ומכניסים לתוך שקית ניילון לקירור וריכוך.
  • להכנת הפלאפל - ערב קודם לפני שרוצים להכין, משרים את החומוס לילה שלם עם מעט אבקת סודה לשתייה.
  • למרחת שוטפים ושופכים לקערת מעבד מזון, ומוסיפים את הפלפל ירוק חריף, כוסברה, פטרוזיליה, שום, גמבה אדום, בצל חתוך. טוחנים עד לקבלת עיסה יציבה, ואז מכסים ומשאירים במקרר כל הלילה.
  • יום למחרת לפני הטיגון, מוסיפים את התיבולים של המלח, פלפל שחור, כמון, אבקת אפייה, ולימון או תבלין חמוצים.
  • מערבבים, מחממים סיר קטן עם שמן, ולאחר שהשמן חם מנמיכים את האש.
  • יוצרים כדורים ומטגנים עד להזהבה.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה : 
  • פלאפל מכינים רק מגרגרי חומוס יבשים, ולא מוכנים אחרת זה יתפרק, לא מבשלים חומוס של פלאפל
  • השרייה של לפחות יומיים עם כף אבקת סודה לשתיה מניבה תוצאות מושלמות.
  • להקפיד עד לישה טובה של העיסה לפחות שתי דקות לשחרר חלבון
  • למנוחה מומלץ לשים לפחות לילה עטוף במקרר, יותר זמן יותר טוב החלבון משתחרר והנוזלים מצטמצמים.
  • והכי חשוב - מחבת או סיר טובים ולא מטפלון, אחרת כל העיסה תתפרק כי הטפלון זורק חום חזק מדי
נ.ב: אפשר לשים בעיסה תבלין של חמוצים טראשי הוא נותן טעם לימוני עדין לכוסברה בפלאפל, וגם פלפל חריף ירוק טחון למי שאוהב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
פלאפל


שאלות נפוצות: פלאפל עם טיפים 

יש לך טיפ לפלאפל אוורירי ולא דחוס?
להשתמש בסודה לשתייה כמו במתכון.
משנה אם משרים את החומוס בחוץ או במקרר?
לא משנה.
פלאפל


מה חושבים על: פלאפל עם טיפים

פלאפל
ליטל פרץ: "אני הכנתי מחומוס סנפרוסט ויצא לי מעולה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:פל‎אפל עם טיפים – איטל איטלי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements