עוגת גבינה מהירה וקלה
עסיסית, רכה, וחלומית במרקמה

ישר המטבח האיטלקי ואצלכם על השולחן – תכירו את העוגה המופלאה שתמצאו את עצמכם מכינים באופן קבוע מרוב שהיא קלה!
עוגת גבינה מהירה להכנה והכי קלה שיש, שבתמורה לא מתפשרת על הטעם המושלם המתקבל עם חמיצות לימונית עדינה המשדרגת את חווית הגבינה ברמות.
עוגה עסיסית, רכה, וחלומית במרקמה, שכל שף מתחיל יכול להכין בעיניים עצומות כמעט. טעימה אחת ותמצאו את עצמכם שומרים מתכון.
מתכון באדיבות: ג'ודי פלטי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה עגולה 26
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- מיץ וגרידה מלימון שלם
- ½ כוס שמן
- 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
- ½ כוס קורנפלור
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 4 כפות חלב
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו, משמנים תבנית אפיה עגולה 26, כולל הדפנות.
- מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר, עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון, ואז את החלב, שמן, וגבינה .
- בקערה נוספת, מנפים את הקמח, קורנפלור, ואבקת אפיה ביחד ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הגבינה תוך בחישה עד שמקבלים בלילה חלקה.
- מעבירים הבלילה לתבנית משומנת ואופים למשך 40 דקות עד הזהבה.
- לאחר קירור העוגה, אפשר לזרות עליה אבקת סוכר או לצפות בקרם שוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: עוגת גבינה מהירה
במה אפשר להחליף את הקורנפלור? הקורנפלור מוסיף את הרכות לעוגה , תחליף לקורנפלור הוא פודינג וניל רגיל- מצורף צילום – או קמח תפוחי אדמה, שפחות מומלץ. |
העוגה מוכנה כשקיסם יבש מעבר להזהבה? מומלץ לאפות כפי שרגילים לאפות עוגה בחושה. אפייה בטורבו מקצרת ומייבשת במקצת את זמן האפייה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינהמושלמים. אל תפספסו!