שיפודי מופלטה במילוי בשר
רכות ודקיקות עם טעם עשיר
נשארו לכם כמה מופלטות לאחר מימונה? קבלו רעיון יצירתי ונהדר שיהפוך לכם את המופלטות למנה מושלמת ושלמה בפני עצמה!
שיפודי מופלטה במילוי בשר – מופלטות רכות, דקיקות, וטעימות ברמות עם מרקם משגע, שעוטפות מלית בשר טחון עסיסי ומתובל שנועצים על שיפודים.
מנה קלה להכנה שתדהים את כל המשפחה במראה המהם וחגיגי שלה והטעם העשיר. פשוט חובה לנסות!
מתכון באדיבות: ליאת עובדיה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
למופלטות:
- ½ קילו קמח לבן מנופה
- 1 כף שמרים טריים מפוררים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ¼ כוסות מים פושרים
- שמן לטבילת כדורי הבצק
- שיפודים עבים
למלית בשר טחון:
- 1 קילו בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- פטרוזיליה לפי הטעם
- כוסברה לפי הטעם
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 1 כפית ראס אל חנות או בהרט
אופן ההכנה
- להכנת המופלטה - נערבל את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה, ונשהה למשך 15 דקות בערך בטמפרטורת החדר.
- יוצקים מהבצק הרך והדביק כדורים בגודל כדורי פינג פונג ונשהה אותם שוב למשך 15 דקות.
- נטבול את הכדורים בשמן ונוציא כדור אחר כדור, נשטח על משטח שיש משומן בעזרת ידיים משומנות לעלה בקוטר של 25 ס"מ.
- נטגן את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות (מועדף להשתמש במחבת הפלא) בלי להוציא מהמחבת, באופן הבא: את המופלטה הראשונה נטגן כ-10 שניות, ובינתיים נשטח ונכין את המופלטה הבאה.
- נהפוך את המופלטה במחבת ועליה נניח את המופלטה החדשה. לאחר מכן נהפוך את שני המופלטות יחד כך ממשיכים עד לערימה של 20 מופלטות, אז נוציא מהמחבת ונמשיך לטגן את השאר באותו אופן.
- להכנת המילוי - בקערה נערבב את הבשר עם התבלינים היטב וניצור נקניק מאורך. נגלגל בתוך מופלטה ואז נחצה כל מופלטה ל-4, ונשפד.
- נניח במחבת פסים עם מעט שמן על אש נמוכה למשך 5 דקות לפחות מכל צד, שהבשר יתבשל. מזלפים טחינה ונהנים!
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: שיפודי מופלטה
אחרי המילוי של המופלטה צריך להכניס לתנור? אין צורך להכניס לתנור, מאחר שהאש נמוכה במחבת פסים זה יתבשל לאט וטוב. אם לאחר מכן רוצים לחמם שוב כשיתקרר, אפשר להכניס לתנור. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!