| | |

עוגת גבינה גבוהה ומושלמת

מתכון לעוגת גבינה גבוהה ומושלמת עם טעם נדיר במלית גבינה עשירה ורכה.
בהשראת: סיגלית ימין
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
עוגת גבינה אפויה גבוהה

עוגת גבינה אפויה גבוהה כמו בקונדיטוריה! עוגת גבינה פשוטה, טעימה ועשירה, עם מראה מרשים!

אל תמתינו למועד חגיגי כי את העוגה הזו אתם צריכים להכין ומומלץ לטעום בהקדם! עוגת גבינה אפויה גבוהה, קלאסית, אוורירית ומרשימה, שתגרוף מחמאות בכל הזדמנות!

מתכון קל ומהיר להכנה ותקבלו עוגה מושלמת בכל פעם שתכינו! גם טעימה וגם מרשימה והמרקם כל כך מפנק שלא ממתינים לסיבה ומכינים אותה!

ספר המתכונים של סיגלית ימין

עוגת גבינה אפויה כמו בקונדיטוריה
צילום: סיגלית ימין

למה באמת כדאי לכם:

  • עוגת גבינה אפויה גבוהה,עם מרקם אוורירי מראה עשיר!
  • מתכון קל שתמיד יוצא טוב ואין סיכוי לטעות בו!
  • עוגה מפנקת כל כך עד שאף אחד לא יכול להישאר אדיש!
  • כל כך טעימה שכולם יבקשו מכם את המתכון!

 

שורה תחתונה: עוגת גבינה אפויה גבוהה שהנוכחות שלה תמיד משרה אויוירה חגיגית וחיוכים של פינוק!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

עוגת גבינה אפויה כמו בקונדיטוריה
צילום: סיגלית ימין
עוגת גבינה אפויה גבוהה
צילום: סיגלית ימין
עוגת גבינה אפויה גבוהה
צילום: סיגלית ימין
עוגת גבינה אפויה כמו בקונדיטוריה
צילום: סיגלית ימין
עוגת גבינה אפויה גבוהה

עוגת גבינה גבוהה ומושלמת

מתכון לעוגת גבינה גבוהה ומושלמת עם טעם נדיר במלית גבינה עשירה ורכה.
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: סיגלית ימין

ציוד

סיר ג'חנון מס' 26 / 24 / 22
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לעוגה:

  • 1 חבילה גבינה לבנה 9% / 5% (750)
  • 1 גביע שמנת של פעם (200 מ"ל)
  • 7 ‏ביצים ( M)
  • 1 כוס סוכר (‏אפשר יותר למי ‏שאוהב מתוק)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • גרידת לימון ( מלימון אחד)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ חבילה ‏חמאה (50 גרם - לשמן את הסיר)

לציפוי (לא חובה):

  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 גרם)

אופן ההכנה

  • ‏מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים ‏לקבלת קצף יציב,‏ ‏מבריק ותופח, עם קורט מלח וכוס סוכר ‏בהדרגה.
  • בקערה נפרדת ‏מערבבים את הגבינות, החלמונים, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, גרידת לימון מלימון אחד, וסוכר וניל, ואז מקפלים פנימה את קצף החלבונים. מערבבים בצורת קיפול‏ איזה שלוש פעמים.
  • יוצקים את הבלילה ‏לסיר ג'חנון ‏משומן טוב עם נייר אפיה ‏משומן, וממלאים תבנית של מים ושמים בתנור.
  • מניחים את הסיר ‏של העוגה בתוך התבנית של המים, ואז מתחילים את האפייה הרגילה ‏של העוגה על חום 200 מעלות ל-10 דקות הראשונות.
  • לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-‏170 מעלות ‏ואופים למשך שעה ורבע עד שהעוגה מוכנה‏.
  • משאירים בתנור כבוי לעוד שעה ‏שהעוגה תתקרר ‏ואז מכניסים למקרר להתייצבות.

הערות וטיפים

כדי להבטיח עוגה מושלמת בלי סדקים, רצוי לסנן את ‏הנוזלים של הגבינה כמה שעות לפני שנכין את העוגה או אפילו לילה שלם במקרר.‏ מוציאים את הביצים ‏והגבינות ומניחים על השיש חצי שעה ‏בטמפרטורת החדר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

לשמן גם את הנייר אפיה?
‏כן, לשמן טוב טוב בפנים ‏את הנייר.
איך להוציא את העוגה מהסיר שלא תתפרק?
‏שמים על צלחת והופכים בעדינות.
מה אפשר במקום חמאה?
אפשר נטורינה.
באיזה שלב בתנור שמת את תבנית האפיה עם העוגה?
‏כל תנור הוא שונה ‏אני שמתי בשלב השני ואת הסיר ‏בתוך תבנית מים.
מה זה שמנת של פעם?
תמונה כאן.

 


עוגת גבינה אפויה כמו בקונדיטוריה
צילום: סיגלית ימין

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

4 Comments

  1. היי 🙂
    האם אפשר להמיר לרינג של אינגליש קייק ? אם כן , איזה גודל מומלץ ומה השינויים בכמויות שעליי לעשות ?
    תודה רבה

    1. היי שירז!
      את יכולה להשתמש ב-2 רינגים של אינגליש קייק או להוריד בחצי את כמות החומרים של העוגה.
      בהצלחה 🙂

  2. באיזה קוטר הסיר של הגחנון גדול או קטן?
    והנייר אפיה בצורה עגולה רק למטה או גם על הצדדים?

    1. היי נעמה!
      אפשר להשתמש בסיר ג'חנון בגדלים הבאים – 22, 24, 26.
      אפשר לשים נייר אפייה רק למטה ולשמן את הסיר בחלק העליון שלו.
      בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?