|

עוגת אגוזים לפסח עם קצפת

בשילוב טעמים עשיר ומאוזן
בהשראת: ליאורה סויסה בר מוחה
עדיין אין דירוגים
עוגת אגוזים

אין עוגה יותר מתאימה לחג הפסח מעוגה של אגוזים נוסטלגית וטעימה ביותר שמוכנה בכמה דקות עבודה ובכלום מאמץ!

עוגת אגוזים לפסח מושלמת ומופלאה המתקבלת בשילוב טעמים עשיר ומאוזן של אגוזים טחונים עם שוקולד מריר, ומשתדכת לקצפת וניל עננית ורכה המוסיפה המון לחוויה.

עוגה מיוחדת ונדירה שמתאימה בול לחג, ומקבלת מרקם מיוחד שאין לתאר במילים. איך שלוקחים ביס ומתענגים באנחות, מבינים על מה מדובר!

מתכון באדיבות: ליאורה סויסה בר מוחה

ספר המתכונים של ליאורה סויסה בר מוחה

 

עוגת אגוזים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת אגוזים

עוגת אגוזים לפסח עם קצפת

בשילוב טעמים עשיר ומאוזן
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: ליאורה סויסה בר מוחה

ציוד

תבנית אפיה 26 או מרובעת

המצרכים

לעוגה:

  • 5 ביצים L (גודל חשוב!)
  • 1 ¼ כוסות ורבע סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס אגוזים טחונים (לא אבקה)
  • 1 שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות (לא מגורד)
  • 1 כוס פחות 3 כפות קמח מצה דק לעוגות
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס נס קפה - להכין כוס נס קפה בלי חלב לפני תחילת הכנת העוגה ולתת לו להתקרר
  • ¾ כוס שמן

לציפוי:

  • חצי כוס נס קפה ללא חלב חם
  • 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס חלב
  • אגוזים גרוסים ושוקולד (לקישוט)

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים עם קורט מלח וכוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ואז הסוכר וניל. מנמיכים את המיקסר ואז מוסיפים בזרם דק את השמן, ולאחריו מוסיפים את כוס הנס קפה הקרה בזרם דק.
  • מוסיפים את הקוקוס ואז האגוזים ושוקולד גרוס, ובסוף את אבקת האפייה, קמח תפוחי אדמה, וקמח. מערבבים לאחידות.
  • לצקת את הבלילה לתבנית ולהכניס לאפייה רגילה בתנור מחומם על 165 מעלות למשך 40 דקות.
  • איך שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה עם כפית (לפזר על העוגה בעדינות) חצי כוס נס קפה ללא חלב חם.
  • לאחר מכן משאירים את העוגה להתקרר מעט.
  • לאחר התקררות, מקציפים את השמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג, וחלב, ואז מצפים את העוגה. מפזרים מעל גם אגוזים גרוסים ושוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת אגוזים לפסח 

אין לי קמח מצה, אפשר להחליף בקמח תופח?
אפשר בהחלט. לשים כוס קמח תופח ולוותר על האבקת אפיה, אבל גם להוסיף קמח תפוחי אדמה כפי שכתוב במתכון.
אפשר לוותר על הקוקוס ולהוסיף עוד מהאגוזים?
אפשר להחליף את הקוקוס בשקדים טחונים כוס אחת.
אפשר במקום קמח תפוח אדמה קורנפלור?
אפשר.

מה חושבים על: עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים
יפית לוזון: "גם אני הכנתי!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements