| | |

עוגת שוקולד ואגוזים ללא קמח

מרקם חלומי עם שילוב טעמים מדהים
בהשראת: אצל ברכה במטבח
עדיין אין דירוגים
עוגת שוקולד ואגוזים

אחת מהעוגות הכי שוות לכבוד חג הפסח שישדרגו לכם את החג בטעמים משגעים ושמחה שרק שוקולד יכול לספק!

עוגת שוקולד ואגוזים ללא שום סוג של קמח, המקבלת מרקם רך-קראנצ'י חלומי משילוב הטעמים המדהים של שוקולד עשיר והמון אגוזים טחונים דק.

עוגה מושלמת שניתן לשדרג ולקשט בכל מה שעולה על הדעת, אבל הכי טעימה עם מלית קרם וניל מנחם ומדהים שישדרג את החגיגה ברמות!

מתכון באדיבות: אצל ברכה במטבח

ספר המתכונים של אצל ברכה במטבח

 

עוגת שוקולד ואגוזים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים ללא קמח

מרקם חלומי עם שילוב טעמים מדהים
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית 26 משומנת או תבנית 24 לעוגה גבוהה יותר

המצרכים

לעוגה:

  • 6 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 400 גרם אגוזים טחונים דק (4 כוסות)
  • 150 גרם שוקולד לעוגה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית גדושה אבקת אפיה

למילוי קרם וניל:

  • 1 אינסטנט פודינג וניל (של אסם)
  • 1 כוס חלב קר (200 מ"ל)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה - לפני שמתחילים, מחממים תנור ל-180 מעלות, וממיסים את השוקולד בבן מארי.
  • בקערה שמים את הביצים שלמות עם הסוכר, סוכר וניל, וחמאה, ומקציפים היטב למשך 5-6 דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים אתה אגוזים, שוקולד מומס, ואבקת אפייה, ומערבבים היטב בתנועות עטיפה בסבלנות עד לאיחוד החומרים.
  • לצקת לתבנית האפייה ומכניסים לאפייה בתנור למשך 45 דקות בערך.
  • לאחר אפייה נותנים לעוגה להתקרר קירור מלא. אין בעיה לכסות את העוגה היטב שהיא קרה, ואז לצפות ולמלא יום למחרת אם רוצים.
  • אפשר לקשט מלמעלה באבקת סוכר, שוקולד, אגוזים, או ציפוי פודינג, או כל מה שאוהבים, ואפשר גם למלא.
  • למילוי וניל - לצקת בקערה את הכוס חלב עם מיכל השמנת מתוקה, ואז מוסיפים את הפודינג ומקציפים למשך 3 דקות בערך במהירות גבוהה עד שנוצר קרם יציב.
  • חוצים את העוגה לשתיים, וממלאים בקרם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת שוקולד ואגוזים


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד ואגוזים 

איך ממירים לפרווה?
מחמאה במקום חמאה. ופודינג חלב סויה במקום חלב, או רק שוקולד ללא פודינג, או רק לפזר אבקת סוכר.
מה אפשרי לשים במקום חמאה?
אפשר מרגרינה. אפשר גם שמו אבל מועדף שלא כי העוגה תצא רכה מדי.
איזה אגוזים משתמשים?
אגוזים טחונים דק.
מה שמים מעל לעוגה?
אני גירדתי שוקולד מגורר וערבבתי עם פודינג כשלוש כפות.
עוגת שוקולד ואגוזים

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?