|

בלינצ\'ס לפסח במלית בשר

במרקם חלומי וטעם משגע
בהשראת: מאיה פפיסמדוב
עדיין אין דירוגים
בלינצ'ס לפסח
אם אתם מחפשים להרשים לכבוד חג פסח הקרב, מכינים עלי בלינצ'ס מושלמים אלה ומפנקים את המשפחה בארוחה בלתי נשכחת!
מתכון לעלי בלינצ'ס לפסח שמכינים מקמח מצה דק בשילוב קמח תפוחי אדמה הנותן מרקם רך וחלומי בלי שום הבדל מורגש בטעם המשגע.
משדרגים במלית בשר עסיסית ומתובלת ונהנים ממנה נדירה וחגיגית שתשאיר את כולם מכורים עם טעם של עוד!

מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ספר המתכונים של מאיה פפיסמדוב

 

בלינצ'ס לפסח

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בלינצ'ס לפסח

בלינצ\'ס לפסח במלית בשר

במרקם חלומי וטעם משגע
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

מחבת מיוחדת לבלינצ'ס

המצרכים

  • 1 ¼ כוסות קמח מצות דק
  • 3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה
  • 4 ביצים L
  • 1 כפית מלח (לפי הטעם)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 4 כוסות מים פושרים

מלית הבשר:

  • 700 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית כוסברה מיובשת
  • קורט פלפל צ'ילי
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח (לפי הטעם)
  • ¼ צרור פטרוזיליה (קצוצה)

אופן ההכנה

  • נערבב יחד בקערה את הקמח מצה,קמח תפוחי אדמה ומלח, ואז נוסיף את המים הפושרים בהדרגה ותוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה ידנית.
  • נוסיף שמן וביצים, ונמשיך לטרוף עד לקבלת מרקם חלק. נעביר את הבלילה דרך מסננת.
  • נחמם על הגז מחבת מיוחדת לבלינצ'ס (אם יש רצוי אפילו שתיים להכנה מהירה יותר) ונשמן מעט לפעם הראשונה. נרים את המחבת ויוצקים את הבלילה בעזרת מצקת, בתנועת סיבוב מהירה נכסה את פני המחבת. בבלילה, מטים לצד ואת השארית לצקת חזרה לקערה.
  • נשהה את המחבת עם הבלילה כדקה על הגז על אש בינונית (אין צורך להפוך). עושים כך עם שאר הבלילה, כאשר מדי פעם נערבב את הבלילה בעזרת המצקת ורצוי לצנן מעט את המחבת לפני שיוצקים שוב מהבלילה.
  • עורמים את העלים על צלחת.
  • נכין את המלית - נאדה ונפורר את הבשר על מחבת (ציפוי טפלון/קרמי). ברגע שהבשר משנה את הצבע שלו נוסיף את הבצל, שום, תבלינים, ופטרוזיליה בסוף
  • נמשיך לאדות עד ריכוך הבצל ואז נצנן.
  • נמלא את העלים במלית הבשר (בערך כף גדושה), נגלגל ונטגן (עם כרבע כוס שמן).
  • אפשר גם לאפות - להניח על נייר אפייה מעט משומן,נמרח מעל מעט שמן (אפשר גם בתרסיס שמן) ונאפה בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה בערך, עד הזהבה.
  • לאחר שמגלגלים את העלים בבשר אפשר גם להקפיא (לפני טיגון מפשירים היטב).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?