עוגת שוקולד אגוזים כשרה לפסח
טעם מפנק ומרקם מיוחד וחלומי
אם גם אתם מחפשים להרשים לכבוד חג הפסח הקרב עם עוגה מיוחדת שתעשה שמח לכולם, אז עוגה זו היא בול בשבילכם!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד אגוזים כשרה לפסח, המשדכת בין טעם שוקולדי מפנק ועשיר באגוזים, ומרקם חלומי ומיוחד שנמס בפה, לא לדבר על ציפוי הגנאש המושחת שמשדרג את הטעם ברמות.
עוגה מפוארת וחגיגית המספקת חוויית טעמים משגעת שתשאיר את כולם המומים בפה פעור, וגם מלא!
מתכון באדיבות: ז'קלין פדלון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה קרה
המצרכים
- 6 ביצים מופרדות
- 200 גרם שוקולד מריר
- 5 כפות מים
- 1 ½ כוסות מיץ קלמנטינות
- ½ כוס שמן
- 1 ½ כוסות סוכר
- 200 גרם קמח תופח לפסח (2 כוסות)
- 75 גרם אגוזי מלך טחון גס
לציפוי:
- 1 כוס שמנת צמחית או חלבית
- 150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- נמיס את השוקולד עם המים בבן מארי, ואז נערבב עד לקבלת מרקם חלק. נצנן מעט.
- נקציף את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת נערבב את החלמונים עם השוקולד המומס, שמן, ומיץ קלמנטינות, עד לאיחוד ונוסיף את החלבונים, ואז בהדרגה נשפוך את הקמח עד שאין גושים. נוסיף אגוזי מלך.
- נשפוך את התערובת לתבנית סיליקון משומנת ונאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 40 דקות בערך.
- להכנת הגנאש - נשים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה, ונכניס את השוקולד המריר ונמתין כדקה. נערבב היטב עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. נשפוך על העוגה ונפזר אגוזי מלך טחונים גס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד אגוזים כשרה לפסח
אפשר מיץ תפוזים במקום הקלמנטינות? אפשר בהחלט גם יוצא טעים. |
איזה קמח אפשר במקום תופח? אפשר קמח תפו"א ולהוסיף אבקת אפייה. |
אפשר בלי אגוזי מלך? אפשר גם יוצא טעים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!