עוגת שמרים שוקולד מושלמת
מבצק נדיר ומלית מושחתת
מלכת עוגות החורף הלא מעורערת חוזרת בפיצוץ של מתיקות לנחם לכם את הלב בטעמים שישאירו אותכם מכורים לעוד!
עוגת שמרים שוקולד מושלמת שמכינים מבצק נוח ונדיר המקבל מרקם חלומי, שמשתדך באופן מושלם למלית שוקולד מושחתת המועשרת בטחינה מפנקת.
עוגה יפהפייה ומפוארת שתמיד משרה הרגשה של בית. מכינים לצד כוס תה חמימה ומתפנקים על טעם משגע שאי אפשר להפסיק לטעום!
עוגת שמרים שוקולד מושלמת שמכינים מבצק נוח ונדיר המקבל מרקם חלומי, שמשתדך באופן מושלם למלית שוקולד מושחתת המועשרת בטחינה מפנקת.
עוגה יפהפייה ומפוארת שתמיד משרה הרגשה של בית. מכינים לצד כוס תה חמימה ומתפנקים על טעם משגע שאי אפשר להפסיק לטעום!
מתכון באדיבות: פרח גבסו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 ½ כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- 3 ביצים L
- 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
- 1 ½ כוסות מי ברז
- 1 כפית מלח
למלית:
- 100 גרם מרגרינה או חמאה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 ½ כוסות טחינה גולמית
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2 כפות גדושות קקאו
- ביצה טרופה עם מעט מלח ותמצית וניל
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מעט תמצית וניל
- פלח לימון
אופן ההכנה
- להכנת הבצק - בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, סוכר, מלח, וסוכר וניל. לאחר מכן מוסיפים את הביצים וכוס מים.
- מערבלים על מהירות נמוכה ובמידת הצורך מוסיפים מים (עד שדפנות הקערה נקיות מקמח ואין בתחתית הקערה שאריות קמח).
- ממשיכים לערבל על מהירות בינונית ונוסיף את המרגרינה או החמאה. לאחר מכן נערבל למשך 10 דקות. הבצק יוצא דביק וזה בסדר.
- נקמח מעט קערה ונתפיח בה את הבצק לחצי שעה.
- בינתיים נכין את הסירופ - בזמן ההתפחה נרתיח את מצרכי הסירופ למשך 10 דקות ואז נניח בצד.
- נחזור לבצק ונשים אותו שוב עם מעט קמח, ונתפיח שוב לעוד 20 דקות.
- נכין את המלית - בזמן ההתפחה השנייה נחמם את המרגרינה עם השוקולד לקרם חלק. נוריד מהגז ונוסיף את הטחינה, אבקת סוכר, וקקאו (מנופה). נערבב היטב עם לקקן לקרם סמיך וחלק.
- נקמח משטח עבודה ונחלק את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק נרדד לעלה דק מאוד.
- נמרח עם פולטה מהמלית באופן אחיד ונגלגל לרול ארוך. נחצה את הרול לחצי וכל חצי חוצים ל-2 רצועות.
- נקלע מ-4 הרצועות צורת שתי וערב ונניח את העוגה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. כל זמן שמתעסקים עם חלק אחר של הבצק חשוב שנכסה את שאר הבצק וגם את העוגות הקלועות בשקית.
- אחרי הקליעה נניח להתפחה אחרונה של רבע שעה.
- נחמם תנור על 180 מעלות טורבו. נבריש את העוגות בביצה טרופה ובעדינות, ונכניס לאפייה למשך חצי שעה או עד להשחמה יפה.
- אחרי שהעוגות מוכנות, נשפריץ מעט מים ונכסה במגבת לכמה דקות, ואז נבריש בסירופ סוכר בנדיבות.
- ניתן להמר את המתכון לחלבי: במקום מרגרינה שמים חמאה, ובמקום מים שמים חלב על אותה כמות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שמרים
האם אפשר לשמור במקפיא? כן, מומלץ להקפיא את העוגות בניילון נצמד. |
יש אפשרות במקום מרגרינה בבצק לשים שמן? כן אפשר להמיר בכוס שמן רק בבצק. אם רוצים להמיר במלית – בשונה ממחמאה השמן נשרף על אש גלויה. לכן חשוב לחמם את השמן על בן מארי(להניח על סיר מים קערה)להוסיף את המצרכים של המלית ולאדות עד שהמרקם קרמי. |
אפשר לוותר על הטחינה? אפשר לוותר ולשמים ממרח שוקולד במקום. |
אפשר לאפות בלי טורבו? כן אפשר אפייה רגילה ב-180 מעלות. |
אם רוצים חצי כמות בכמה ביצים להשתמש? ביצה אחת. |
מה רולדות (עוגות שלמות) יוצאים סה"כ? 3 פסים. |
מה חושבים על: עוגת שמרים
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות שמריםמושלמים. אל תפספסו!