טורטה קפרזה - עוגת שוקולד איטלקית לפסח
מרשימה מבחוץ וטעימה מבפנים
אם גם לכם מתחשק לפנק לכבוד הפסח בעוגה מרשימה ומיוחדת מבחוץ, וגם מפתיעה וטעימה מבפנים, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
טורטה קפרזה – עוגת שוקולד איטלקית כשרה לפסח שמכינים ללא קמח כלל, ובתמורה מקבלים תענוג נדיר במראה תפוח וסדוק מבחוץ, ובפנים מרקם שוקולדי עשיר עם שקדים מפנקים.
עוגה רכה ונמסה בפה עם טעם שמשאיר את כולם מכורים לעוד. ביס אחד ותמצאו את עצמכם באמצע איי הקפרי באיטליה!
טורטה קפרזה – עוגת שוקולד איטלקית כשרה לפסח שמכינים ללא קמח כלל, ובתמורה מקבלים תענוג נדיר במראה תפוח וסדוק מבחוץ, ובפנים מרקם שוקולדי עשיר עם שקדים מפנקים.
עוגה רכה ונמסה בפה עם טעם שמשאיר את כולם מכורים לעוד. ביס אחד ותמצאו את עצמכם באמצע איי הקפרי באיטליה!
מתכון באדיבות: ריקי כהן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית קפיצית קוטר 26
המצרכים
- 250 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 6 ביצים גדולות - מופרדות
- 200 גרם סוכר
- 250 גרם שקדים טחונים דק
- קורט מלח
- 2 כפות ליקר פרנג'ליקו / ליקר קפה/ ברנדי/ רום/ אמרטו
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- נמיס את השוקולד וחמאה מעל בן מארי (נשים בקערה חסינה לחום ונניח מעל סיר עם מים רותחים, ללא מגע במים, השוקולד יימס מהאדים). ואז נערבב לתערובת חלקה ונניח לצינון.
- נקציף את החלמונים במהירות גבוהה, נוסיף בהדרגה ¾ כוס סוכר, ונקציף למספר דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- נוסיף לתערובת החלמונים את תערובת השוקולד, ונערבב בתנועות קיפול. נוסיף גם את השקדים ואת הליקר, נערבב בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.
- נקציף חלבונים עם קורט מלח לקצף לבן, נוסיף את רבע כוס הסוכר ונקציף עוד 3 עד 4 דקות לקצף יציב.
- נערבב את קצף החלבונים בהדרגה ובתנועות קיפול לתערובת החלמונים ושוקולד.
- נשים בתבנית משומנת ונאפה בתנור שחומם מראש ב 160 מעלות, למשך 50 דקות בערך.
- לפני ההגשה נקשט באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד איטלקית
אפשר אולי לעשות שוקולד מעל? אפשר לנסות, החלק העליון יוצא פריך וסדוק, ככה העוגה, אם תשפכי זיגוג שוקולד תקחי בחשבוו שאולי הוא לא ייראה חלק לגמרי. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולדמושלמים. אל תפספסו!
האם ניתן לוותר על השקדים?
היי ריקי, העוגה האיטלקית הזו היא מיוחדת במינה והשקדים חשובים לטעם ולמרקם, את מוזמנת לנסות מספר מתכונים אחרים ללא שקדים:
עוגת שוקולד גבוהה – עינת חנניה
עוגת שוקולד קלה – הגר דהן