עוגת גבינה פירורים נדירה

עם בצק פריך וחמאתי
בהשראת: סמדר ואלי וקנין
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
עוגת גבינה

הגיע הזמן לשדרג את משחק עוגות הגבינה שלכם עם עוגה מיוחדת וטעימה זו שתשאיר את כולם בפה מלא!

עוגת גבינה פירורים נדירה שתמיד נותנת טעם שיא השלמות המתקבל משכבת בצק פריך וחמאתי המשודך למלית גבינה עשירה ונמסה בפה, עם פירורי אותו בצק מדהים.

עוגה מושלמת ומפנקת במיוחד המקבלת גם מרקם רך ונמס בפה וגם טעם מרשים וממכר. פשוט חובה להכין!

מתכון באדיבות: סמדר ואלי וקנין

ספר המתכונים של סמדר ואלי וקנין

 

עוגת גבינה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה

עוגת גבינה פירורים נדירה

עם בצק פריך וחמאתי
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: סמדר ואלי וקנין

ציוד

תבנית 24

המצרכים

למלית הגבינה:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • 1 כפית קורנפלור
  • גרידת לימון (למי שאוהב - מקפיץ את הטעם!)

לבצק פריך:

  • ½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
  • 1 ½ כוסות קמח תופח אסם (210 גרם)
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1 חלמון וביצה L
  • מעט אבקת שקדים (לא חייב)

אופן ההכנה

  • להכנת מלית הגבינה - נקציף את השמנת, סוכר, ואינסטנט פודינג וניל יחד עד לקציפה יציבה. לאחר מכן נוסיף את הגבינות, שמנת, וקורנפלור, ונאחד במהירות נמוכה.
  • להכנת הבצק - נערבב את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד למרקם משחתי, ואז נוסיף את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח התופח ונערבב במהירות איטית, ונוסיף את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד.
  • נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך שעה (כי הבצק רך ולא נוח לרידוד)
  • נחלק את הבצק ל- 2 חלקים – רבע הבצק לפירורים, ושלושת רבעי הבצק הנותרים לתחתית העוגה.
  • את הבצק לתחתית נרדד לעלה בקוטר התבנית
  • את הבצק לפירורים נרדד לעלה דק ונאפה בתבנית במשך 15 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות
  • כשהבצק קר, נוסיף את בלילת הגבינות ונפזר את הפירורים
  • נכניס ללילה שלם במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת גבינה


שאלות נפוצות: עוגת גבינה פירורים 

אם אין וו גיטרה אפשר לעשות ידני?
גם מקציף יכול לעשות את העבודה רק תקפידי לערבב טוב טוב את הסוכר והחמאה למרקם משחתי.
החלק של הגבינה והקצפת יוצא לי דליל לא נוקשה, מה לעשות?
תשלבי גבינה 30% שומן יחד עם ה5% ותעשי אותה יום או יומיים לפני אכילה ואחרי יום תפרקי את התבנית הקפיצית זה לא יצא דליל. או ג'לטין שאני אישית לא אוהבת.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינהמושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:עוגת גבינה פירורים נדירה – סמדר ואלי וקנין

Similar Posts

4 Comments

  1. זו באמת עוגה נדירה, כבר כמה פעמים אני עושה אותה והיא לא מאכזבת. תודה רבה על המתכון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?