חיתוכיות ריבה ושקדים של סבתא
טעם מנחם עם זכרונות של ילדות
אין על חיתוכיות ריבה איכותיות ומיוחדות עם טעם קלאסי המנגן לכם זכרונות ילדות עם כל ביס מפנק.
קבלו מתכון לחיתוכיות ריבה ושקדים של סבתא המקבלות טעם מנחם ועשיר מבצק פריך מועשר בשקדים טחונים עם פירורים, ומלית ריבה מענגת במיוחד.
חיתוכיות קלות ומהירות להכנה שכל אחד יכול להכין בעיניים עצומות, וליהנות ממעדן אמיתי וממכר במיוחד.
מתכון באדיבות:עמליה מילי סטמקר
ספר המתכונים של עמליה מילי סטמקר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית חד פעמית מלבנית
המצרכים
לבצק:
- 1 ½ כוסות קמח תופח
- ⅓ כוס סוכר
- 3 כפות שקדים טחונים דק
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 3/4 צנצנת ריבת תות או מעורבת
אופן ההכנה
- מחממים תנור מראש על 180 מעלות.
- בקערה מערבבים את הקמח עם השקדים טחונים וסוכר, ואז מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי.
- מרדדים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את ¾ מהבצק, ומכניסים לאפייה של 20 דקות בערך.
- לאחר מכן מוציאים מהתנור, ומורחים את הריבה.
- מפזרים את שאר הבצק מעל הריבה ואז מחזירים לאפייה של עוד 20 דקות בערך.
- מצננים, מוציאים מהתבנית, וחותכים לריבועים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חיתוכיות ריבה
אפשר ריבת חלב במקום ריבה? אפשר בהחלט. |
אין ביצים בבצק? מתכון זה בלי בצק. אפשר להוסיף שני חלמונים אם רוצים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיותמושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
יצא מושלם והרגע הכנסתי עוד אחת לתנור,כל מי שטעם ממנה אמר לי שזו אחת העוגות אם לא ה..עוגה
היי יפית,
תענוג!! שמחים שנהניתם 🙂
איזה גודל תבנית ?
איזה גודל צנצנת ריבה, שממנה משתמשים ב 2/3 ?
היי,
תבנית מרובעת בינונית, ולגבי גודל צנצנת הריבה – לא קריטי, אפשר לשים כמה שרוצים, שכבה עבה או דקה של ריבה.
בהצלחה!