עוגת קוקוס וריבה נוסטלגית
בגרסא כשרה לפסח!
עוגת הילדות הכי נוסטלגית שיש חוזרת לככב אצלכם כבר היום, בפיצוץ של מתיקות וטעמים שישאירו אותכם מכורים!
עוגת קוקוס וריבה נוסטלגית, טעימה, ואפילו קלה להכנה. מורכבת מתחתית בצק חמאתי ונעים המשתדך באופן מושלם למלית ריבת תות עשירה, עם קרם קוקוס עסיסי ומנחם.
עוגה מדהימה המשלבת שכבות רבות של עונג ואושר, ומספקת חווית טעמים נדירה שכמוהה לא חוויתם. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: אצל ברכה במטבח
ספר המתכונים של אצל ברכה במטבח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
גרסה לפסח
ציוד
תבנית 26 משומנת
המצרכים
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלבונים וחלמונים.
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- 1 אבקת אפייה
- 1 כוס קמח תפוח אדמה
- כף גדושה קמח מצה
- חצי כוס מים
- תמצית וניל
אופן ההכנה
- בקערה להקציף את הצהוב והסוכר.להוסיף את שאר המיצרכים ועים המיקסר לערבב. לבלילה אחידה .לא לערבב עירבוב יתר.
- ליצוק לתבנית
- לאפות על חום 180 בערך 30 25 דקות חצי שעה כל אחת התנור שלה
- כשהעוגה כמעט מוכנה למרוח מעל 3-4 כפות ריבה שאוהבים אני שמתי תות
- להקציף היטב את החלבונים + חצי כוס סוכר מי שרוצה יכולה פחות סוכר
- להוסיף כוס וחצי קוקוס ולערבב
- לצקת על העוגה ולאפות עד לקבלת צבע זהוב יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הגרסה הרגילה
המצרכים
- 2 ורבע כוסות קמח מנופה
- 1 אבקת אפיה
- 1/2 כוס סוכר (אפשר פחות)
- 100 גרם חמאה
- 1 שקית סוכר וניל
- 5 חלמונים
לטעם תפוזי (אפשרי)
- 2 כפות מיץ תפוז
- כף אחד גרידת תפוז
אופן ההכנה
- לערבב היטב
- לשמן תבנית ולשטח טוב טוב עם הידיים על כל התבנית
- הבצק צריך להיות נוח לעבודה להכניס לתנור 180 מעלות 30 דקות .
- להוציא את התבנית ולצנן .
- למרוח ריבה (אני מרחתי תות לפי העין, הריבה צריכה לכסות את הבצק)
- את החלבונים להקציף בקערה עם חצי כוס סוכר
- הוספתי קוקוס כוס וחצי וערבבתי עם כף, לפזר על הריבה בעדינות
- להכניס לתנור לעוד אפיה של רבע שעה 20 דקות אצל בתנור
- לערבב יחד לקבלת בצק רך
- לשטח בתבנית
- לאפות 180 מעלות עד לקבלת צבע חום בערך 20 דקות
- כשמוכן להוציא לקרר מעט
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
שאלות נפוצות: עוגת קוקוס וריבה
מה אפשר במקום חמאה כדי שתהיה פרווה? מחמאה, נטורינה, מרגרינה. |
החמאה צריכה להיות בטמפרטורת חדר? כן חייב. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר