אין הרבה תחרות מול החלה הכי מוצלחת ונכונה לשבת – פשוטה, יפהפייה, ומלאה בטעמים משגעים!
קבלו מתכון לחלה לשבת קלועה מ-5 רצועות, שמכינים מבצק נדיר שתמיד מקבל רכות ואווריריות מרשימה עם טעם מטריף בלי תוספות מפונפנות, רק שומשום מעל וישר לעבודה!
ואם במקרה אתם מרגישים מאוימים מהתמונה, אז סידרנו לכם סרטון הכנה לקליעה כך שכל בשלן מתחילן יכול לקבלת תוצאות שיא השלמות. אז קדימה להכין!
מתכון באדיבות: פרח גבסו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 1 כף וחצי שמרים יבשים
- 1 כף משפר אפיה (או 2 כפות קורנפלור / שקיק אבקת אפיה)
- 4 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן
- 2 ½ כוסות מים פושרים
- ביצה טרופה עם מעט מלח (מעט סוכר, מעט מים)
- שפריצר של מים
- שומשום / קצח
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר נערבב את כל המצרכים היבשים (קמח סוכר קורנפלור מלח שמרים). לאחר מכן נוסיף ביצים, חצי מכמות השמן, כוס מים, ונתחיל ללוש. נוסיף מים בהדרגה עד שקערת המיקסר נקיה מקמח.
- נמשיך לישה על מהירות בינונית לעשר דקות.
- נשמן קערה ונתפיח בה לחצי שעה, כשהבצק משומן מעט ועטוף בשקית.
- אחרי ההתפחה נשבור את הבצק וללוש מעט ואז נתפיח שוב לעוד עשר דקות.
- אחרי ההתפחה, נחלק את הבצק למספר חלקים שווים. כל חלק נרדד לעיגול ונגלגל לרצועה קטנה. כל רצועה נניח בצד ונכסה בשקית רופפת.
- נחזור לרצועה הראשונה ונגלגל אותה לרצועה גדולה יותר. ככה מגלגלים את כל הרצועות.
- ליצור חלות ולהניח אותם בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. חשוב שנניח את החלות במרחק ולא צמודות אחת לשניה.
- אחרי שנסיים לקלוע חלות, נכניס את התבניות לתנור להתפחה אחרונה והכי חשובה. נדליק טיימר (רק טיימר ולא חימום) לחצי שעה.
- אחרי ההתפחה האחרונה, נוציא בעדינות את התבניות מהתנור ונדליק את התנור על 180 מעלות טורבו.
- נניח קערה עם מים בתחתית התנור.
- נבריש ממש בעדינות את הבצק בביצה ונפזר שומשום או קצח. נאפה למשך 25 דקות בערך או עד להשחמה יפה.
- אחרי האפיה, נשפריץ מים על החלות ונכסה מיד במגבת נקיה. אחרי 10 דקות נעביר את החלות על רשת.
הערות וטיפים
טיפים :
- על מנת לערוך הפרשת חלה מכפילים כמויות.
- החלות נשמרות מצוין במקפיא עטופות בשקית.
- ניתן להכין את אותו מתכון עם קמח כוסמין לבן.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: חלה לשבת
האם המים בתחתית התנור צריכים להיות חמים? רצוי רותחים. |
אם אין טיימר רק אם מפעילים תנור? אם כך מתפיחים מחוץ לתנור כשהבצק משומן מעט ועטוף. |
חייב ביצים בבצק הזה ? אפשר בהחלט לוותר. |
איך מקבלים צבע כהה ככה? הברשה כפולה של ביצה מתקבל צבע כהה יותר. |
אפשר לשים בצק במקרר כל הלילה להתפחה? בהחלט אפשר להתפיח במקרר, אבל רצוי לתת לבצק התפחה של עשרים דקות בטמפרטורת החדר ולהתחיל לקרוץ לכדורים. |
זה לא יותר מדי נוזלים? חשוב להיזכר, שמים בבצק תמיד מוסיפים בהדרגה. |
מה הקורנפלור עושה לבצק למה מומלץ לשים?
הקורנפלור תורם לאווריריות המאפה. |
מה חושבים על: חלה לשבת


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכונימאפים ולחמיםמושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר