קורבייה - עוגיות פריכות וטעימות

מבצק חמאתי עם מרקם חלומי
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.20 על ידי 10 דירוגים
קורבייה

עוגיות סבתא הכי קלאסיות שיש! כאלה שהכי מתאימות לפינוק ליד קפה חמים על הבוקר, עם טעם מענג שיעשה לכם את היום!

קורבייה – עוגיות פריכות וטעימות בצורת סהרונים יפהפיים, המתקבלות מבצק חמאתי וחלק הנותן מרקם חלומי שפשוט נמס בפה עם טעם של עוד.

עוגיות קלות להכנה שאפשר להכין בזריזות לקבלת תענוג שבת משגע עם טעם ממכר. אי אפשר להפסיק לגנוב עוד ועוד!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

קורבייה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קורבייה

קורבייה - עוגיות פריכות וטעימות

מבצק חמאתי עם מרקם חלומי
ציון 4.20 על ידי 10 דירוגים
לדרג
כמות 45 עוגיות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת חדר
  • 1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
  • 2 כוסות קמח רגיל (280 גרם)
  • 100 גרם שקדים טחונים / אגוזי מלך טחונים (1 כוס)
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 1 ביצה L
  • 2 כפות ברנדי / אוזו (אפשר להמיר במיץ תפוזים סחוט טרי)

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • קודם נחמם תנור ל-180 מעלות ונרפד 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  • נערבל את החמאה עם אבקת הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית-בינונית למשך 2 דקות בערך, עד קבלת תערובת חלקה ובהירה. (אפשר לעשות הכל במטרפה ידנית אם אין מיקסר)
  • נוסיף את שאר החומרים ונערבל כדקה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. (לא לדאוג כי הוא כיפי ונוח לעיצוב עוגייה)
  • ניצור כדורים, נגלגל כל כדור לגליל שמנמן, ונקפל לסהרון. מקפידים שהסהרונים יהיה באותו עובי. אם הקצוות יהיו דקיקים יותר הן תישרפנה באפייה
  • נניח בתבניות, ונכניד לאפייה בתוכנית אפייה רגילה, על חום 180 למשך 20-15 דקות עד שהעוגיות זהובות. לא להשחים כי הן צריכות להישאר בהירות.
  • לצנן היטב. זורים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
  • לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות קורבייה 

אפשר להחליף את החמאה בשמן או מחמאה?
אל תנסו להמיר לתחליף אחר כי ישתנה מרקם הבצק! לא מומלץ.
האם הבצק מתאים גם לרולדות עם מילוי?
לא, הוא עדין מדי.
כוס חד פעמי חמה לא מתאימה?
לא, אם אין כוס מידה אז קופסה ריקה של גבינה/ קוטג 250 גר מתאימה בנפח.
קורבייה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: קורבייה עוגיות פריכות – אריאלה גולדמן

Similar Posts

6 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?