עוגת שוקולד וקצפת קלה
עוגה עסיסית ומלאה בטעמים מטריפים

הכי כיף להכין עוגת שוקולד מפנקת שתרשים את כולם, אבל עוד יותר כיף כשאפשר להכין אותה עוגה בכלום זמן ומאמץ!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד וקצפת קלה וקלילה המורכבת מתחתית שוקולדית רכה ונימוחה המשדכים לשכבת קצפת וניל עננית וחלומית, ומצפים בגנאש שוקולד עשיר ומושחת ביותר.
מכינים עוגה מענגת זו במהירות שיא, מכינים כוס קפה לצד, ונהנים מעוגה עסיסית ומלאה בטעמים המטריפים את החושים!
מתכון באדיבות: עמליה מילי סטמקר
ספר המתכונים של עמליה מילי סטמקר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית 26
המצרכים
לתחתית העוגה:
- ⅔ כוס קמח תופח
- ⅔ כוס סוכר
- ⅓ כוס קקאו
- 1 ביצה
- ⅓ כוס מים
- ½ כפית תמצית רום
- ⅓ כוס שמן
- ⅓ כוס מים רותחים
לקרם קצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 כוס חלב
- 1 אינסטנט פודינג וניל
לגנאש:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 2 חפיסות שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מתחילים בתחתית - מערבבים את הקמח, סוכר, וקקאו יחד היטב.
- בקערה נפרדת שמים את שאר המרכיבים (בלי המים הרותחים), ומערבבים היטב, לאחר מכן שופכים לקערה של החומרים היבשים ואז שופכים את המים הרותחים ומערבבים.
- מכניסים לאפייה בחום בינוני למשך 15 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
- להכנת הקרם - מקציפים את כל המרכיבים יחד. מצפים את העוגה בקרם, ומצננים בחוץ (אין צורך להכניס למקפיא).
- להכנת גנאש - מבשלים את כל החומרים על אש קטנה עד המסה וסמיכות. שופכים את הגנאש מעל לקרם.
- מכניסים למקרר יום לפני הגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד
אפשר להמיר לפרווה? אפשר להמיר לשמנת צמחית במקום חלבית. |
אפשר להרטיב את העוגה במשהו? עוגה זו אין צורך להרטיב, הורס את המרקם. |

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר