|

בייגל טורקי מושלם (סימיט)

טעם מענג במרקם פריך ורך בפנים
בהשראת: אילנית דרמון
ציון 4.62 על ידי 13 דירוגים
בייגל טורקי

משדרגים את משחק הבייגל עם גרסה טורקית מושלמת זו שתמיד יוצא מוצלח עם טעם של עוד!

קבלו מתכון לבייגל טורקי (סימיט) מושלם ומפנק במיוחד שתמיד יוצא עם חיצוניות פריכה, ורך ואוורירי בפנים, עם טעם מענג ברמות.

מאפה קל להכנה שהכי כדאי להגיש לצד כוס תה חמים, או גם לצד סלטים ותבשילים. העיקר להתמכר במהירות עם ביס אחד שיעיף אתכם מיד לאיסטנבול!

 

ספר המתכונים של אילנית דרמון

בייגל טורקי
צילום: אילנית דרמון

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בייגל טורקי

בייגל טורקי מושלם (סימיט)

טעם מענג במרקם פריך ורך בפנים
ציון 4.62 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית דרמון

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 3 ½ כוסות קמח מנופה (500 גרם קמח מנופה)
  • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 2 כפות סוכר (20 גרם)
  • ¼ כוס שמן (30 גרם)
  • 2 כפיות מלח (12 גרם)
  • 1 כוס מים (240 מ"ל)

לציפוי הבייגל:

  • 4 כפות סילאן (דבש תמרים / 4 כפות סירופ מייפל מעורבבים עם 4 כפות מים)
  • 2 כוסות שומשום בערך

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - נשים את כל מרכיבי הבצק (חוץ מהמים) בקערת המיקסר וללוש בעזרת וו לישה 2-3 דקות עד לאיחוד המרכיבים
  • להוסיף את המים בהדרגה ונמשיך ללוש עוד 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך ולא דביק. ניצור כדור, נשים בקערה, ונכסה במגבת לחה להתפחה של שעה בערך.
  • לאחר שעה, להוציא את הבצק למשטח עבודה, ללוש מעט ואז נחלק ל-7 כדורים (120 גרם), נכסה שוב במגבת לחה ונניח בצד לעוד 15 דקות מנוחה.
  • לבינתיים נכין את הציפוי - נערבב בקערה את הסילאן (דבש תמרים) או סירופ מייפל ומים לתערובת אחידה וקערה נוספת עם השומשום
  • לעיצוב הבייגל וציפוי - נגלגל כל כדור בצק על משטח העבודה לנקניק באורך 50-60 ס"מ ועובי 1 ס"מ, נקפל את הנקניק לשניים, נסובב לצורת בורג ונחבר את הקצוות ליצירת עיגול סגור
  • נטבול את הבייגל בתערובת הסילאן או סירופ המייפל עם המים מכל הכיוונים (לא לוותר זה מה שמעניק לבייגל את הצבע ואת המתיקות הקלה), ואז נצפה בנדיבות בשומשום מכל הכיוונים ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, נתפיח ללא כיסוי כ-15 דקות נוספות
  • נחמם תנור אפייה ל-220 מעלות ונאפה 12-15 דקות עד לקבלת בייגל זהוב וקריספי
  • מומלץ להגיש את הבייגל באותו יום שהוא נאפה או להקפיא ולחמם בתנור חם

הערות וטיפים

  • ניתן לעשות את הבייגל מקמח כוסמין מלא
  • ניתן ללוש את הבצק גם בעזרת הידיים
  • מומלץ להכפיל כמויות שלא יתחסל מיד!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בייגל טורקי

בייגל טורקי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
בייגל טורקי

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: בייגל טורקי (סימיט) – אילנית דרמון

Similar Posts

9 Comments

    1. היי יענקל'ה!
      בוודאי שאפשר, זה נשמע מצוין 🙂
      עדכן אותנו איך יצא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?