| |

מתכון אושפלו אורגינל

תבשיל טעים בסיר אחד
בהשראת: ג'יין פנחסוב
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
אושפלו

תתכוננו לשדרג את המטבח עם התבשיל הבוכרי הכי מסורתי שיש שתמיד מניב תוצאות טעימות ומושלמות במיוחד!

קבלו מתכון אושפלו אורגינל – תבשיל מהמם שמרכיבים משוקי עוף עסיסיים ומשודרגים בתיבולים שמבשלים עם אורז, המון ירק, וראש שום הנותנים ארומה עשירה לכל הסיר.

מאכל טעים במיוחד שמבשלים כולו בסיר אחד לקבלת פינוק אמיתי שירשים את כל מי שטועם!

מתכון באדיבות: ג'יין פנחסוב

ספר המתכונים של ג'יין פנחסוב

אושפלו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אושפלו

מתכון אושפלו אורגינל

תבשיל טעים בסיר אחד
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
לדרג
כמות 6 אנשים
באדיבות: ג'יין פנחסוב

המצרכים

  • 5 יחידות גזר קלופות ומגורדות בפומפייה על החלק הגס
  • 3 כוסות אורז לבן פרסי (מושרה ל-20 דקות במי ברז, מסונן ומיובש)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 בצלים בינוני גדול קלופים ופרוסים דק
  • 2 ראשי שום
  • 6-8 יחידות שוקי עוף (נקיות עם העור)
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן ההכנה

  • נגרד את הגזר בפומפייה על החלק הגס.
  • נחמם סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה ונוסיף את השמן פנימה. נתבל במלח ופלפל את השוקיים ונניח בסיר, נזהיב מכל הצדדים ואז נוציא ונניח בצד.
  • נוסיף לאותו סיר את הבצל ונטגן עד שהוא שקוף
  • נוסיף את שיני השום ואת הגזר נערבב ונטגן כ-3 דקות בערך עד שהגזר הופך למבריק, נוסיף את האורז ונטגן אותו מעט
  • נוציא את תכולת הסיר לקערה ונוריד מהאש את הסיר
  • נחזיר חצי מהתערובת לסיר ונשטח מעט, ואז נניח מעל את השוקיים ונכסה בשאר התערובת
  • נחמם 3 וחצי כוסות מים עד לרתיחה עם 3 כפיות מלח וכחצי כפית פלפל לבן ונשפוך מעל האורז
  • נשקשק טיפה את הסיר, ונטעם את המים. הם אמורים להיות מעט מלוחים, אם לא מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה
  • נכסה במגבת את הסיר שלא יגע באורז (לשים לב שקצוות המגבת לא יגלשו לכיוון האש), נכסה.
  • נבשל על אש נמוכה מאוד מאוד או פלטה חשמלית כ-20 דקות. נפתח בעזרת מזלג את האורז בזהירות ונכסה שוב לעוד 20 דקות
  • נהפוך את הסיר על צלחת בזהירות, למי שרוצה אפשר לאכול ישר מהסיר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: אושפלו אורגינל 

המים תמיד מספיק? לא צריך להוסיף?
לתבשיל הזה זה מספיק, לסמוך על הכמות!
השום עם קליפה למה?
כי בקליפה יש את כל הארומה והיא שומרת על שיני השום שלמים.
אפשר להוסיף חומוס וברבריס?
אפשר בשלב של הגזר, אפשר גם צימוקים.
מה זה סיר עם תחתית כפולה?
סוג של סיר כבד יותר.
40 דקות מספיק לבישול העוף?
כן כל עוד מטגנים אותו טוב טוב לפני הבישול.
יש שם גם גמבה?
לא זה שבבי צ'ילי שאני מוסיפה לפעמים.

מה חושבים על: אושפלו אורגינל

אושפלו
יהודית ורד: "הכנתי ויצא פצצה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: מתכון אושפלו אורגינל – ג'יין פנחסוב

Similar Posts

4 Comments

  1. עזרה ..
    1. אין כורכום במתכון עצמו..
    2. האם בהתחלה שמתבלים את העוף זה פלפל שחור ?
    3. בתמונה השום שלם אבל במתכון עצמו רשום שיני שום…
    עזרתך בהקדם בבקשה

    1. היי עדי,
      נשמח לעזור:
      1. את הכורכום שמים בבישול של האורז.
      2. אפשר או לבן או שחור.
      3. ראש אחד משאירים שלם ואת השני מפרקים.
      בהצלחה!

  2. 2 stars
    הכנתי את האושפלו במתכון בדיוק לפי ההוראות.
    1. זמן הבישול אינו מספיק לשוקיים שנשארו לא מוכנות!
    2. כמות המים אינה מספקת והאורז נשאר אל דנטה.

    1. היי אירית,
      נשמח לנסות לעזור:
      ראשית, נשמח לדעת האם השתמשת בכוס מדידה אוניברסלית? והאם השתמשת בה גם לאורז וגם למים?
      שנית, בפעם הבאה מומלץ לטגן את השוקיים טיפה יותר זמן, לתת להם חצי בישול לפחות. במיוחד אם השוקיים גדולות יחסית.
      מחכים לשמוע ממך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements