| | |

עוגת שמרים רוגלך

עם פיצוץ מתוק של שוקולד עשיר
בהשראת: מלי מאירוב
עדיין אין דירוגים
עוגת שמרים רוגלך

לא תכירו מישהו שלא אוהב רוגלך חמים וטעים, וכאשר מזדמן להכין בגרסת עוגה גדולה ומושחתת במיוחד, אין סיכוי שמוותרים.

קבלו עוגת שמרים רוגלך רכה ונימוחה המורכבת ממלא רוגלך אחד על השני עם פיצוץ מתוק של שוקולד עשיר ומושחת.

עוגה מרשימה ומפנקת המקבלת מראה מגרה במיוחד, ריח מטורף הממלא את הבית, וטעם השווה כל שנייה ושנייה של הכנה!

מתכון באדיבות: מלי מאירוב

ספר המתכונים של מלי מאירוב

עוגת שמרים רוגלך

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים רוגלך

עוגת שמרים רוגלך

עם פיצוץ מתוק של שוקולד עשיר
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 7 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת פודינג וניל
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (נטורינה לפרווה)
  • ½ כוס בערך חלב פושר או מים
  • ¼ כפית מלח

למילוי (אפשר נוטלה במקום):

  • 125 גרם חמאה או נטורינה
  • ½ כוס ועוד כף קקאו
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כפית קינמון

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מים

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - בקערת מיקסר או בלישה ביד, שמים את הקמח, שמרים, סוכר, פודינג וניל, ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הביצים ואת החמאה החתוכה וללוש, ואז מוסיפים חלב פושר או מים בהדרגה, למזוג לאט לפי הצורך.
  • אחרי זאת מוסיפים רבע כפית מלח וללוש 10 דקות עד לבצק גמיש. ואז מניחים בקערה משומנת טיפה ומכסים בניילון נצמד למשך שעה וחצי.
  • להכנת המילוי - ממיסים את החמאה ומוסיפים את קקאו, סוכר, וקינמון.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח למרובע גדול ודק, מורחים את המילוי על כל הבצק, ואז מקפלים לחצי. לאחר מכן מרדדים שוב שהמילוי בפנים. חותכים לחצי את הבצק לרוחב ובכל חצי חותכים משולשים.
  • מגלגלים מהחלק הרחב של המשולש ומניחים בשכבה אחת במרווחים קטנים, בתבניות עגולות עם נייר אפייה. מכסים עם מגבת למשך 45 דקות.
  • מברישים בביצה טרופה, ואופים במשך שני מלמטה על 175 מעלות למשך 30 דקות בערך.
  • בינתיים מבשלים את הסירופ - מבשלים את כל המרכיבים יחד עד שמסמיך למשך 8 דקות בערך, מקררים ושופכים על הרוגלך.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת שמרים רוגלך


שאלות נפוצות: עוגת שמרים רוגלך 

אפשר לאפות בתבנית תנור?
אפשר לאפות בתבנית תנור במרווחים.
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
אפשר בחצי כוס שמן.
זה יעבוד גם עם מילוי תפוחים?
בטח!
אפשר להקפיא?
אפשר להקפיא ולהפשיר טמפרטורת חדר.
עוגת שמרים רוגלך

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שמרים רוגלך
עוגת שמרים רוגלך

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות שמריםמושלמים. אל תפספסו!

מקור:עוגת שמרים רוגלך – מלי מאירוב

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?