עוגת תפוחים משגעת בטעמה
עם שכבות תפוחים חתוכים חלומיים
עוגת התפוחים היא אחת העוגות הכי פשוטות שיש שבמקביל גם טעימה באופן שערורייתית. וכשאפשר להכין בגרסה עוד יותר יצירתית וטעימה, אין סיכוי שלא רצים למטבח ומכינים מיידית!
עוגת תפוחים משגעת בטעמה ומסחררת במרקמה, משלבת שכבות מענגות של בצק עשיר בטעם תפוחים עם נגיעות קינמון בנוסף לשכבות תפוחים חתוכים המשדרגות את הטעם ברמות.
עוגה מדהימה שהכי מתאימה לימי החורף הקרים, שתמלא את הבית בניחוחות מטריפים וטעמים המחממים את הלב.
מתכון באדיבות: אצל ברכה במטבח
ספר המתכונים של אצל ברכה במטבח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית עגולה גודל 24-26
המצרכים
- 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 קילו תפוחים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 כף קינמון
אופן ההכנה
- את התפוחים מקלפים ומנקים מגרעינים, ואז חותכים דק או לקוביות.
- בקערה מקציפים את הסוכר וביצים למשך 7 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השמן, קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל.
- את התפוחים שחתכנו מניחים בקערה נפרדת ומפזרים מעליהן קינמון ו-2 כפות סוכר ומערבבים היטב.
- ליצוק חצי מהבלילה על תחתית התבנית המשומנת שלנו ומיישרים על כל התחתית. מסדרים תפוחים מעל ואז ליצוק עוד מהבלילה הנותרת על שכבת התפוחים. התפוחים צריכים להיות מכוסים עם הבלילה. לבסוף מוסיפים עוד שכבה של תפוחים.
- מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 175 מעלות בתכנית אפייה רגילה של קו למעלה ולמטה, למשך 45 דקות בערך.
- אחרי שהעוגה מתקררת מפזרים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים
האם יש צורך להפריד את הביצים? אין צורך, להקציף שלמות. |
משנה איזה סוג של תפוחים? לא משנה, בוחרים איזה סוג שאוהבים. |
האם בשכבת התפוחים העליונה צריך גם בלילה? למעלה בסוף מסדרים את התפוחים הנותרים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת תפוחים
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירותמושלמים. אל תפספסו!
עוגה מושלמת !! יצא סוף הדרך !
שמחים שאהבת מיכל! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/