מה קורה כאשר מאחדים בין הטוב משני עולמים של הירקות וגבינות? מקבלים מעדן נדיר שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
מתכון לקציצות ירק וגבינות רכות ואפויות בתנור המשלבות טעמים של מגוון רחב של ירק בריא וגבינות עשירות המשדרגות את הטעם ברמות.
מכינים קציצות אלה תוך דקות ספורות ובלי עבודה מתישה, רק מערבבים בקערה ושמים לאפייה לקבלת ארוחת ערב מענגת ומפנקת במיוחד!
מתכון באדיבות: איתי אהרון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס חד פעמית לשתייה קרה
המצרכים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 גזרים מגורדים
- חופן של פטרוזיליה
- ½ כוס גבינה צהובה מגורדת
- 2 כפות גבינה בולגרית מגורדת (לא חובה)
- ½ כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- מלח (אם מוסיפים גבינה בולגרית אז להוסיף פחות מלח)
- פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן
אופן ההכנה
- מבשלים עד ריכוך את התפוחי אדמה בינוניים, ומוסיפים לקערה ומועכים.
- לאחר מכן מוסיפים מעל את הגזרים המגורדים, חופן פטרוזיליה, גבינות, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל שחור, ושמן.
- מערבבים היטב עם ידיים רטובות.
- עושים כדורים (פחות מכדור פינג פונג) ומתבלים עם שומשום (אם אוהבים).
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: קציצות ירק גבינה
אפשר עם כרובית במקום גזר? כרובית הולכת מעולה גם עם תפוח אדמה.. שווה לנסות. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות ירק גבינה
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!