עם הסגר הזה שמכביד על כולם, הגיע הזמן להתחדש עם תבשילים המביאים את הרגשת הקניונים והמסעדות חזרה אל הבית.
קבלו תבשיל של עוף חמוץ מתוק – קוביות חזה עוף עסיסיות המטוגנות בבלילת קסם הנותנת מרקם קריספי שווה, ומבושל ברוטב חמוץ מתוק מושלם שמעלה את הטעם לרמה אחרת!
מגישים לצד אורז ובצל ירוק ומקבלים מנה חמה שלא מביישת את טיב המסעדות האסייאתיות. אין מצב שלא מכינים!
מתכון באדיבות: שיר אשכנזי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- ½ קילו חזה עוף חתוך לקוביות
לבלילה:
- 1 כוס קמח תופח
- 2 ביצים
- ¼ כוס מים
- ½ כפית מלח
- 1 כף סויה
לרוטב:
- 2 כפות סילאן
- 1 כף צ'ילי מתוק
- 1 כף טריאקי
- 1 ½ כפות דבש
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית גרידת לימון
- מיץ לימון מלימון שלם
- צ'ילי חריף (לא חובה)
- 1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה
- קודם מכינים את הבלילה - מערבבים את כל המרכיבים של הבלילה יחד היטב.
- חותכים עוף לקוביות ומכניסים לבלילה. מערבבים עד שכל העוף מכוסה בבלילה ומכניסים למחבת עם הרבה שמן.
- מטגנים, ומוציאים את החיתוכיות עוף הקריספיות לנייר סופג.
- להכנת הרוטב - שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים את הכל.
- מנקים את המחבת משמן ומכניסים את הרוטב, מוסיפים לרוטב מיץ לימון מחצי לימון (בנוסף לזה שהוספנו ברוטב), ונותנים לרוטב להצטמצם למשך 3-4 דקות.
- מכניסים את העוף לרוטב ומכסים אותו בו. לאחר 5 דקות מוציאים מהאש, ומוסיפים שומשום מעל.
הערות וטיפים
סרטון הכנה מלא:
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: עוף חמוץ מתוק
אפשר לעשות את המתכון עם כנפיים? אפשר בהחלט. |
אפשר לוותר על השמן שומשום? כן אפשר להחליף בשמן בזית. |
מה חושבים על: עוף חמוץ מתוק


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!