אם עדיין לא יצא לכם להתמכר, תכירו את העוגיות המרוקאיות המסורתיות הכי טעימות שיש שמשאירות אותכם עם טעם של עוד!
עוגיות ריפעת מלוחות, קריספיות, ודקות דקות שהם בעצם קרקרים מתוקים ומושלמים בניחוח אניס המשדרג את הטעם ברמות.
עוגיות אלה מושלמות לפתיחת הצום, או סתם לכל פעם שמתחשק נשנוש מפנק. בכל מקרה הן תמיד מתחסלות לפני שמספיקים להגיש!
מתכון באדיבות: אורה ארגוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 2 יחידות ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 ½ כוס שמן
- 2 כפות שומשום
- 2 כפות אניס
- ¼ כפית מלח
- 1 כוס מים חמים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים יחד היטב, ואז נותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
- לאחר מנוחה, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק על גבי נייר אפייה. מרדדים דק כמה שאפשר.
- קורצים בעזרת קורצן או חותכים למשולשים. ואז להעביר עם הגלגלת המיוחדת לעוגיות האלה או לדקור במזלג.
- מכניסים לאפייה בתנור על 170 מעלות עד להזהבה מלאה.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: עוגיות ריפעת
אפשר לוותר על השומשום ? אפשר. |
מה אפשר לשים במקום אניס? כלום. אפשר לוותר אבל הטעם של אניס יהיה חסר! |
איך מכינים בצורה יפה ככה? משתמשים בקורצן. |
מה חושבים על: עוגיות ריפעת


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!