| |

מתכון קבב עם לאפה ביתית

מנה עסיסית מלאה בטעמים משגעים
בהשראת: נועם זגדון
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
קבב עם לאפה

לרגעים האלה שמתחשק משהו בשרי, עסיסי, ומלא בטעמים, הבאנו לכם מנה מושלמת של קבב המרשימה את כל מי שטועם!

מתכון לקבב עסיסי שמכינים לצד לאפה ביתית מבצק רך וחלומי הנותנים שילוב טעמים משגע.

מגישים ליד טחינה וסלטים מושלמים ומתפנקים על מנה ממכרת שמאיימת לכם על הדיאטה, אבל בימים חגייגים כאלה, מותר!

ספר המתכונים של נועם זגדון

קבב עם לאפה
גלית שמש: "הכנתי יצא מעולה!"

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן


מה חושבים על: קבב עם לאפה

קבב עם לאפה
שרית זוילי: "מעולם לא יצא לי בצק כזה טוב!"
קבב עם לאפה
צילום: נועם זיגדון

 

קבב עם לאפה

מתכון קבב עם לאפה ביתית

מנה עסיסית מלאה בטעמים משגעים
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: נועם זגדון

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

ללאפה:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 - ½ כפות מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מי סודה לשתיה
  • 2 כוסות מים פושרים

לקבב:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • ½ צרור פיטרוזליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • להכנת לאפה - ממיסים את השמרים עם הסוכר, כוס אחת של מים, ומעט קמח
  • מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ונלוש היטב, לקראת הסוף מוסיפים את השמן ונלוש עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • לפזר מעל הבצק מעט קמח, ושמים להתפחה של שעה.
  • מחלקים את הבצק ל-14 כדורים, ומתפיחים שוב כ-20 דקות
  • מחממים מחבת טפלון, ופותחים כל כדור לעיגול דק, ומטגנים כדקה מכל צד
  • להכנת הקבב - מערבבים הכל לעיסה חלקה. עם ידיים משומנות מעט יוצרים קציצות מאורכות או עגולות.
  • מחממים מחבת פסים עם מעט שמן, ומטגנים משני צדדים. אפשר גם לאפות בתנור.
  • מרכיבים את הלאפה ומגלגלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: מתכון קבב עם לאפה – נועם זגדון

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?