| |

נקניק שוקולד ב-5 דקות

מלא בשברי פתי בר קראנצ'יים
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.49 על ידי 25 דירוגים
נקניק שוקולד

על הפשטות לא מוותרים – גם אחרי כל העוגות, מאפים, ומוסים מפונפנים, לנקניק השוקולד הישן והטוב עדיין שומרים אמונים!

נקניק שוקולד של פעם שמכינים ב-5 דקות בלבד לקבלת חוויה שוקולדית אמיתית המלאה בשברי פתי בר קראנצ'ים המצופים בהמון קוקוס עסיסי.

כשמפנטזים על טעם שוקולד איכותי ולא רוצים לעשות בלגן וסיבוכים בכל המטבח, נקניק שוקולד זה הוא התשובה היחידה בשבילכם! הכי נהדר להכנה גם עם הילדים.

מתכון באדיבות: מלי מאירוב

ספר המתכונים של מלי מאירוב

נקניק שוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

נקניק שוקולד

נקניק שוקולד ב-5 דקות

מלא בשברי פתי בר קראנצ'יים
ציון 4.49 על ידי 25 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
  • 1 כוס שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לפרווה)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף נוטלה (לפרווה - 2 שורות שוקולד מריר)
  • 1 כף תמצית רום

לציפוי:

  • קוקוס לבן

אופן ההכנה

  • בקערה מפוררים גס עם הידיים שרוול פתי בר, אבל שלא יהיו מפוררים יותר מדי.
  • בסיר נפרד, מחממים עד סף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה, ואז מורידים מהגז ומוסיפים עוד 100 גרם שוקולד מריר וכף נוטלה.
  • מערבבים היטב ואז מוסיפים כף תמצית רום, ועוד חצי כוס שמנת מתוקה קרה (לא מחוממת).
  • בודקים שהתערובת לא חמה ושופכים על הביסקוויטים, ככה הביסקוויט לא מתרכך מדי.
  • מערבבים ומעבירים לניילון נצמד, ומגלגלים לרולדה עם הניילון, ואז מכניסים להקפאה למשך שעה.
  • מוציאים. שמים קוקוס בנדיבות בצלחת שטוחה ומתחילים לגלגל את נקניק השוקולד בו עד שהוא מצופה מכל הצדדים לגמרי.
  • חותכים ומחזירים להקפאה, הכי טעים כשזה קר!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: נקניק שוקולד 

שמנת צמחית גם מחממים על הגז?
כן גם.
אם אין לי רום אפשר בלי?
אפשר.
יש אפשרות עם שוקולד חלב למי שפחות אוהב מריר?
כן גם טעים.
אפשר המתכון הזה להכין כדורי שוקולד?
בטח, עושים כדורים ושמים למקרר.
אפשר להחליף בממרח שוקולד השחר במקום נוטלה?
אפשר.

מה חושבים על: נקניק שוקולד

נקניק שוקולד
מורן לוי: "נוסטלגיה!! הכי טעים!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: נקניק שוקולד בדקות – מלי מאירוב

Similar Posts

11 Comments

  1. שוקולד בתוספת שמנת מתוקה – יוצר גנאש. עיסה צמיגה. ואז הנקניק קופא במקפיא, אבל מתרכך במקרר. וכשפורסים פרוסה – היא מתחילה להינמס בצלוחית כמו גלידה ומלהלכת הידיים. את לא מבינה גדולה בבישול ואפיה !!! (רמז – צריך להמיס השוקולד יחד עם חמאה)

    1. היי אלי! תודה על התגובה שלך 🙂
      אתה צודק שלא ניתן לשמור את נקניק השוקולד במקרר, ואכן המתכון מדגיש שיש לשמור אותו בהקפאה מיד לאחר הכנתו וגם אחרי כל פעם שאוכלים ממנו.

      בנוסף, התערובת במתכון מכילה שוקולד, שמנת, נוטלה ותמצית רום ולכן לא ניתן להגדירה כגאנש. כידוע, גנאש מורכב מחלקים שווים של שוקולד ושמנת בלבד.
      עקב כך, אין הכרח להכין אותה בדרך מסוימת, אלא אפשר להשתמש בכל שיטה שרוצים העיקר שהתוצאה תשרת את המרקם והטעם של המנה.

  2. האתר שלך מלא-מלא פרסומות וגם הרבה מלל לא לענין. זה מעצבן ודוחה. הפסקתי לעיין בו. רואה "מתכונים מתוקים" – מדלג !!!!

    1. היי זרח!
      מתנצלים על אי הנוחות, אנחנו פועלים לשפר את זה.
      בינתיים, נשמח לראות אותך בקבוצת הפייסבוק שלנו (ללא פרסומות), אנו מעלים שם מתכונים חדשים כל יום וגם תוכל לראות את המתכונים הקודמים על ידי חיפוש בקבוצה:
      https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

    1. היי עופרה, – הכוונה לקוקוס לבן לציפוי, שמים קוקוס בנדיבות בצלחת שטוחה ומתחילים לגלגל את נקניק השוקולד בו עד שהוא מצופה מכל הצדדים לגמרי. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements