פחזניות קלילות ואווריריות

עם מלית קצפת עשירה ומפנקת!
בהשראת: נינה עוז
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
פחזניות
הקינוח האולטימטיבי של העונה חוזר ובגדול בפיצוץ של מתיקות בזמן לשבת!
פחזניות קלילות ואווריריות בטעם שיא השלמות ומרקם רך וחלומי שישאיר אותכם עם טעם של עוד.
משדכים לפחזניות אלה מלית קצפת עננית ועשירה, ומתכוננים לפינוק אמיתי שישאיר את כולם המומים עם פה פעור (ומלא!).

מתכון באדיבות: נינה עוז

ספר המתכונים של נינה עוז

פחזניות 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פחזניות

פחזניות קלילות ואווריריות

עם מלית קצפת עשירה ומפנקת!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: נינה עוז

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 ¼ כוסות מים
  • ¾ כוס שמן
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • 1 ¼ כוסות קמח תופח (קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה)
  • 3 ביצים

למלית:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

אופן ההכנה

  • מתחילים בבצק - בסיר מרתיחים יחד את המים, שמן, קורט מלח, קורט סוכר.
  • לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח תופח, ומערבבים.
  • לאחר מכן מכבים את הגז וממתינים כרבע שעה שהתערובת תתקרר.
  • מעבירים למיקסר ומוסיפים 3 ביצים בהדרגה. אחרי זאת נותנית לתעורבת מנוחה של רבע שעה.
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בתכנית אפייה טורבו, למשך 30-35 דקות בערך, עד להזהבה.
  • לאחר סיום האפייה מכבים את התנור, ופותחים את הדלת חצי פתיחה כ-10 דקות. לאחר מכן מוציאים ומקררים.
  • להכנת המלית - מקציפים את השמנת מתוקה עם הפודינג. מזלפים ומרכיבים את הפחזניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פחזניות קלילות 

האם כשכל החומרים בסיר בגז ואחרי זה לשם קמח כשעדיין בגז או מכובה?
גז דלוק מערבבים מהר הקמח נפרד מהדפנות נהיה גוש ומכבים. גם אם מוסיפים את הקמח וגז מכובה מערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות וכו'.

פחזניות

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: פחזניות קלילות ואווריריות – נינה עוז

Similar Posts

12 Comments

    1. היי רחלי, לא נורא שהן צנחו, מקווים שיצא טעים בכל זאת ושבפעם הבאה תוכלי למנוע את הצניחה ולהנות יותר! בבקשה כמה טיפים:
      – למקם את הפחזניות במרכז התנור ובמרכז התבנית. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
      – ברגע שהן מזהיבות מעט, להוציא אחת ולחתוך אותה לחצי. אם הבצק יבש מבפנים אז הן מוכנות, אם לחות מבפנים אז לאפות למשך עוד 5 דקות.
      – לאחר האפייה – אפשר לנקב את הפחזניות בעזרת קיסם כמה פעמים שיכנס אוויר לבצק. להשאיר את דלת התנור קצת פתוחה ולחכות כשעה, עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר.
      בהצלחה!

    1. היי לאה, ממליצים לאחסן את הפחזניות האפויות בצורה אטומה תוך קופסת פלסטיק או שקית "זיפלוק" במשך שבוע במקרר או 6 חודשים במקפיא.פחזניות ממולאות במלית קצפת, גם ניתן להקפיא אך כאלו במלית מבוססת-רביכה, אי אפשר כי היא מתפרקת בהפשרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements