הקינוח האולטימטיבי של העונה חוזר ובגדול בפיצוץ של מתיקות בזמן לשבת!
פחזניות קלילות ואווריריות בטעם שיא השלמות ומרקם רך וחלומי שישאיר אותכם עם טעם של עוד.
משדכים לפחזניות אלה מלית קצפת עננית ועשירה, ומתכוננים לפינוק אמיתי שישאיר את כולם המומים עם פה פעור (ומלא!).
מתכון באדיבות: נינה עוז
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 1 ¼ כוסות שמן
- ¾ כוס שמן
- קורט מלח
- קורט סוכר
- 1 ¼ כוסות קמח תופח (קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה)
- 3 ביצים
למלית:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
אופן ההכנה
- מתחילים בבצק - בסיר מרתיחים יחד את המים, שמן, קורט מלח, קורט סוכר.
- לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח תופח, ומערבבים.
- לאחר מכן מכבים את הגז וממתינים כרבע שעה שהתערובת תתקרר.
- מעבירים למיקסר ומוסיפים 3 ביצים בהדרגה. אחרי זאת נותנית לתעורבת מנוחה של רבע שעה.
- מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בתכנית אפייה טורבו, למשך 30-35 דקות בערך, עד להזהבה.
- לאחר סיום האפייה מכבים את התנור, ופותחים את הדלת חצי פתיחה כ-10 דקות. לאחר מכן מוציאים ומקררים.
- להכנת המלית - מקציפים את השמנת מתוקה עם הפודינג. מזלפים ומרכיבים את הפחזניות.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: פחזניות קלילות
האם כשכל החומרים בסיר בגז ואחרי זה לשם קמח כשעדיין בגז או מכובה? גז דלוק מערבבים מהר הקמח נפרד מהדפנות נהיה גוש ומכבים. גם אם מוסיפים את הקמח וגז מכובה מערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות וכו’. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!