נתקעתם בצהריים בלי אוכל ומחפשים משהו מהיר ומדהים שיסגור לכם את הפינה, ובאותו זמן יהיה משביע וטעים?
קבלו מתכון למחאמר מרוקאי אמיתי להכנה ביתי בקלי קלות.
פשטידת תפוחי אדמה או מעקודה מדהימה להכנה בסיר אחד ב5 דקות!
כל מה שאתם צריכים הוא לקום למטבח ולפנק את כל המשפחה והחברים במחאמר המושלם הזה שיגרוף לכם מחמאות מכל פינה.
מתכון באדיבות: שולה דרעי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
סיר בישול רגיל בינוני או סיר ג'חנון 24
המצרכים
- 6 יחידות תפוחי אדמה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 חופן כוסברה
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל לבן
- 1 קורט כורכום
- 1 קורט מרק עוף
- 14 ביצים טרופות
אופן ההכנה
- מרתיחים את תפוחי האדמה היטב עד שמתרככים, ומועכים אותם לפירה.
- שמים את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב.
- מחממים את הסיר על הגז היטב עם מעט שמן, ולאחר מכן שופכים את הבלילה שלנו לתוך הסיר להתייצבות העיסה.
- לאחר התייצבות העיסה מכניסים את הסיר לתנור על 180 מעלות ואופים עד להשחמה.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: מחאמר
לא מוגזם 14 ביצים? למה כל כך הרבה? את יכולה לשים 12, אבל זה לפי כמות תפוחי האדמה ובשביל המרקם. |
מה הקוטר של הסיר? אני עשיתי בסיר בישול רגיל בינוני אפשר גם בסיר ג’חנון 24. |
את משתמשת בסיר דמתאים גם לגז וגם לתנור? או מעבירה? באותו סיר. |
תוכלי לצלם את הסיר שהכנת בו?![]() |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
.רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: מחאמר – שולה דרעי