פילה עוף עם פטריות ואטריות
ארוחה טעימה ומהירה
קבלו מתכון לארוחת צהריים משגעת במינימום השקעה.
פילה עוף עם פטריות ואטריות – פילה רך ועסיסי מחזה עוף בסיר פטריות ענוגות ואטריות מפנקות ברוטב אסייתי ממכר.
מתכון מנצח לארוחה מלאה טעימה ומזינה בחצי שעת עבודה, ללא כלים מיותרים ומרכיבים אינסופיים. גם מרשימה וגם סוגרת פינה. בתיאבון!
מתכון באדיבות: אילנית בניזרי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
סיר אחד בינוני
המצרכים
- 10 נתחי פילה עוף (או חזה עוף או פרגית)
- 1 סלסלה פטריות טריות
- ½ חבילה אטריות רחבות (או פסטה)
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כף רוטב טראיקי
- 1 כף רוטב לפאד טאי (מהסדרה האסיאתית)
- 1 כפית תבלין פילדלפיה
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- קורט מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1.5 כוסות מים חמים
אופן ההכנה
- נכניס את הפילה עוף לקערה ונשרה אותו בתוך הרטבים ובתבלין פילדלפיה.
- בסיר שטוח, נמזוג רבע כוס שמן, ונטגן את הבצל עד שמזהיב.
- נוסיף את השום והכורכום ונערבב טוב לפתיחת הטעם.
- נוסיף את הפטריות החתוכות ונטגן דקה נוספת.
- כעת נוסיף את הפילה עוף המושרה. אבקת מרק, מלח פלפל שחור גרוס.
- נוסיף כוס וחצי מים ונכסה. נבשל כרבע שעה .
- בינתיים נרתיח מים עם מעט מלח לבישול האטריות.
- את האטריות נבשל חמש דקות
- נסנן ונעביר לסיר, נערבב טוב שישתו את הרוטב. נבשל דקה נוספת ונכבה.
- בתיאבון !
הערות וטיפים
- ניתן להוסיף שתי שקיות ערמונים בוואקום בשלב הכנסת הפטריות
- ניתן להמיר את הרוטב להשריית העוף בסויה או סצ'ואן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: פילה עוף
-
- מעיין שבילביץ:
"אחלה ארוחת צהריים" - אורלי וייסמן: "
שוב פעם הכנתי את פילה עוף עם פטריות ערמונים ואטריות, יצא טעים אש" - דנה יצחק:
" תודה על המתכון! יצא פגז" - קרן דרעי בוהדנה:
"הכנתי לארוחת צהריים יצא טעים מאוד" - נעה לנדן:
"יצא אליפות הילדים עפו על זה" - אורית אופק:
"תודה זה מעולה גם הכנתי"
- מעיין שבילביץ:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!