מתכון בייגל עם שלל תוספות
רך מבפנים וקרנצ\'י מבחוץ!
זוכרים את הבייגל החם וטרי שהיינו קונים כילדים בתחנות האוטובוס ובחזרה מביה"ס? מסתבר שלא צריך לחזור דורות כדי להיזכר בטעם המושלם שכולנו זוכרים.
קבלו מתכון פרעצל טרי ונוסטלגי שיוצא רך מבפנים וקרנצ'י מבחוץ, עם טעם מענג המנגן זכרונות של פעם בכל ביס קטנטן.
מוסיפים שלל של תוספות אפשריות כמו זעתר, קצח, ושומשום, ונהנים מתענוג אמיתי שלא חשתם כמוהו משנים! חובה לנסות.
מתכון באדיבות: סיון מלול
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות דבש
- 1 שקית תה
- 1 כף אבקת סודה לשתייה (גדושה )
- 2 ½ ליטר מים
לבצק:
- 3 כוסות מים חמים
- 2 כפות שמרים
- 4 כפות סוכר
- 1 קילו קמח
- 1 כף מלח גס (שטוחה )
אפשרויות לתוספות:
- זעתר, מלח גס, שומשום, קצח, צ'ילי גרוס, טימין, רוזמרין (או כל מה שאוהבים)
אופן ההכנה
- נתחיל בהכנת הבצק - במיקסר שמים את 3 כוסות המים חמים עם 2 כפות שמרים, וממתינים 10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים לבצק למשך 10 דקות של לישה, עד שהבצק יוצא חלק ויפה.
- לא צריך להתפיח. קורצים עיגולים בגודל 50 גרם, ומגלגלים לנחש. תופסים את האמצע ומרימים את הנחש לקבלת צורה של נחש מקופל ל-2, ואז מלפפים לצורת בורג.
- סוגרים לחישוק ומניחים על נייר אפייה, מתפיחים למשך 10 דקות.
- בסיר נפרד ממלאים 2 ½ ליטר של מים, ושמים על האש עד שהם רותחים. כשהם רותחים מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
- כעת מכניסים כל חתיכה של בצק למים הרותחים למשך 2 דקות ואז מוציאים לנייר אפייה.
- לאחר שעושים כך לכל החתיכות, מחממים תנור על 200 מעלות, מברישים את הבייגלים בשמן זית ומפזרים מעל מה שאוהבים (זעתר, מלח גס, שומשום, קצח, צילי גרוס, טימין, רוזמרין, ועוד..).
- אופים בקומה הכי קרובה לחלק התחתון של התנור, על להשחמה יפה.
- כל תבנית שיוצאת, מניחים עליה מגבת עד שהבייגל מעט מתקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
כל המתכונים ממש טעימים.
אני יעשה עכשיו עוגת סולת תפוזים.
תודה
היי,
תודה רבה על הפרגון 🙂
ספרי לנו איך יצא אחרי שאת מכינה, בהצלחה!