| | |

עוגת גבינה פירורים עם דובדבנים

עוגה מפוארת וחגיגית!
בהשראת: לילך עזוז
ציון 4 על ידי דירוג אחד
עוגת גבינה פירורים עם דובדבנים
כשרוצים להתפנק על גבינה כמו שצריך, שוכחים מכל העוגות השגרתיות שכולנו מכירים, ומכינים עוגה מיוחדת ומלא בטעם זו לתענוג מלא!
עוגת גבינה פירורים קרה משתי שכבות פריכות של פירורי ביסקוויטים העוטפות מלית גבינה רכה ועשירה, וזיגוג רוטב דובדבנים מושחת המשדרג את הטעם לרמה אחרת.
עוגה חגיגית ומפוארת המרשימה גם במראה המהמם וגם בטעם המיוחד ששולח תענוג לכל חלקי הגוף, אין סיכוי שלא מכינים!

מתכון באדיבות: לילך עזוז

ספר המתכונים של לילך עזוז

עוגת גבינה פירורים עם דובדבנים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה פירורים עם דובדבנים

עוגת גבינה פירורים עם דובדבנים

עוגה מפוארת וחגיגית!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: לילך עזוז

המצרכים

לתחתית:

  • 1 ½ כוסות פירורי ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
  • ¼ כוס מים קרים
  • ¼ כוס מים חמים
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
  • 4 כפות סוכר

לעיטור:

  • פירורי בצק מהבסיס
  • לרוטב דובדבנים ביתי:
  • צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות ברנדי
  • 3 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה

  • להכנת תחתית העוגה - נערבב היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. נביא את התבנית ונהדק ¾ מכמות הבצק על התבנית. נשמור את הרבע הנותר לציפוי העוגה.
  • להכנת המלית - נערבב בקערה את הגבינה והסוכר, בסיר קטן נמִיס את הג'לטין עם המים הקרים, ואז נוסיף את המים החמים ונבשל כשתי דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה.
  • לאחר מכן נצנן מעט ונבחש אל תוך הגבינה.
  • נקציף את השמנת המתוקה במערבל ידני עד שנקבל קצפת יציבה, תוך הוספת 4 כפות סוכר. אחרי זאת נקפל אל תערובת הגבינה.
  • לצקת את תערובת הגבינה על שכבת הפירורים, נקרר אותה ל-20 דקות ואז נפזר מעל הגבינה את פירורי הביסקוויטים הנותרים.
  • נאחסן במקרר למשך 4 שעות לפני ההגשה.
  • להכנת רוטב דובדבנים - לוקחים ½ כוס מנוזל הדובדבנים ושמים אותו בקערית, מוסיפים אליו את הקורנפלור ומערבבים עד להמסת הקורנפלור.
  • את יתרת הדובדבנים עם הנוזל שמים בסיר קטן, מוסיפים אליהם את 2 כפות סוכר, ו-2 כפות הברנדי, ואז מבשלים עד לרתיחה. בערך 5 דקות לערבב.
  • כעת מוסיפים את נוזל הקורנפלור והדובדבנים שהכנו, לרוטב הדובדבנים החם, מערבבים עד שהתערובת מסמיכה (לא להרתיח), ואז מורידים מהאש ומזלפים את הרוטב על העוגה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת גבינה פירורים עם דובדבנים

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת גבינה פירורים – לילך עזוז

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?