עוגת גבינה בחושה מושלמת
רכה, נימוחה ויפהפיה
אם גם לכם מתחשק לתת ביס למסך, סימן שהעוגה הזו היא בול בשבילכם! כי עם עוגת גבינת מיוחדת זו אין איפה לטעות.
עוגת גבינה בחושה ומושלמת שתמיד יוצאת רכה, נימוחה ויפהפיה בצבע לבן מגרה ומהמם. והטעם? פשוט אין תחרות!
עוגה שמכינים בשיא הפשטות – בלי הקצפות, תבניות מים, וסיבוכים מיותרים, רק מערבבים ואופים ויש לכם עוגה מרשימה שתמיד גונבת את ההצגה.
עוגת גבינה בחושה ומושלמת שתמיד יוצאת רכה, נימוחה ויפהפיה בצבע לבן מגרה ומהמם. והטעם? פשוט אין תחרות!
עוגה שמכינים בשיא הפשטות – בלי הקצפות, תבניות מים, וסיבוכים מיותרים, רק מערבבים ואופים ויש לכם עוגה מרשימה שתמיד גונבת את ההצגה.
מתכון באדיבות: צליל וונדר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית עגולה מספר 24
המצרכים
לתחתית:
- 15 יחידות ביסקוויטים פתי בר מפוררים
- 100 גרם חמאה מומסת
למלית:
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- ½ כוס סוכר
- 2 ביצים שלמות (טרופות)
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קמח רגיל
- גרידת לימון (מי שאוהבת לא חובה)
לציפוי:
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
- נתחיל בתחתית - מערבבים את הפירורים עם החמאה, ומהדקים בתבנית משומנת. לאחר מכן מכניסים למקפיא לכמה דקות עד אשר נכין את המלית.
- נמשיך במלית - בקערה בינונית מכניסים את כל החומרים למלית ומערבבים, אפשר עם מטרפה שלא יהיו גושים.
- להוציא את התבנית מהמקפיא ובעדינות שופכים את מלית הגבינה מעל.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהתערובת מסביב טיפה נעשית צהובה, והעוגה לא רוטטת.
- מכינים את הציפוי - מערבבים את כל החומר יחדיו. מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור, ומעליה מורחים את הציפוי בעדינות וזהירות רבה. לאחר מכן מכניסים שוב לתנור בדיוק ל-10 דקות ולא יותר.
- מוציאים מהתנור ומצננים, ואז מכניסים למקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה בחושה
את הציפוי על כמה מעלות לאפות? אותו דבר כמו האפייה של העוגה. |
אפייה בתכנית טורבו? לא, אפייה רגילה. |
איזה סוג של שמנת חמוצה? גביע אחד כל שמנת חמוצה שיש לך סבבה תמיד בגבינה עדיף אחוזים גבוהים אבל זה ממש לא קריטי פה. |
ניתן לעשות בתבנית של 26 במידה ואין 24? בעיקרון כן אבל קחי בחשבון שהיא תצא ממש נמוכה. צריך להגדיל את כמות הגבינות: 750 גרם גבינה, ו-2 שמנת חמוצה אם את רוצה שיהיה לה קצת גובה כלשהו שלא תצא שטוחה. |
אפשר במקום קמח קורנפלור? לא. |
אפשר לצפות עם שמנת מתוקה ופודינג? אפשר אבל הציפוי במתכון עובד טוב עם העוגה. |
הפירות יער טריים או קפואים? קפואים. |
מה חושבים על: עוגת גבינה בחושה
-
- שושנה כהן:
"אני הכנסתי חצי חבילה אינסטנט פודינג." - דקלה מזרחי:
"עוגה טעימה בטירוף! אהבנו מאוד בבית."
- שושנה כהן:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
העוגה מצוינת.
האם ניתן לאפות בתבנית מלבנית ואם כן באיזה גודל?
תודה
אפשר בתבנית מלבנית בינונית קטנה 22X31. בהצלחה!
אם אני רוצה לאפות באינגליש החומרים מספיקים ל2 תבניות איגליש?
היי בלהה, נכון מאוד. 2 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת בינונית-קטנה = תבנית עגולה בקוטר 24