לדג סלמון המוכר ואהוב יש מקום של כבוד בערב שישי. קבלו אותו בתכון עוד יותר חגיגי ומיוחד
נתח יפה ועסיסי של סלמון, עטוף בציפוי מרהיב ומשורטט של עשבי תיבול, פיסטוק, ואגוזים ושלל הפתעות.
מכינים באמצעות טכניקת חיתוך פשוטה שמטיבה כל כך עם מרכיביו, חצי שעה כולל זמן אפייה וזה מוכן ומושלם!
מתכון מהיר וקל, למנה מרשימה ויפהפה שתגנוב בוודאות את ההצגה. גלו את הסוד עכשיו.
מתכון באדיבות: עפאף אברהים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
מערוך
המצרכים
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- 5 שיני שום כתושות
- ½ כוס שמן זית מעולה
- מיץ מלימון שלם
- 1.5 כוסות פיצוחים קצוצים דק (פיסטוקים, אגוזי מלך, צנוברים)
- ½ כוס פרורי לחם לבנים
- קורט מלח
- קורט פלפל
אופן ההכנה
- את הדג נחתוך קווים באלכסון במרחק 3-4 סנטימטר.
- נחזור ונחתוך קווים באלכסון בצד הנגדי :
- כך שמתקבל ריבועים יפים של סלמון וביניהם חריצים.
- ניקח מערוך, נעטוף בנייר אפייה אחד, ונייר אלומיניום כמה פעמים, לעטוף טוב.
- נעמיד את הדג מסביב למערוך, שיעמוד יפה ויפתחו את כל החריצים.
- נפזר מעט מלח ופלפל.
- נמרח את תערובת העשבים והפיצוחים בחריצים של הדג.
- נכניס לתנור על 220 מעלות כ- 20 דקות.
- בתיאבון!
סרטון
הערות וטיפים
סרטון הכנה מלא:
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: סלמון בתנור
לא להוציא את העור מלמטה?
לא אין צורך |
מכניסים לתנור עם המערוך?
אכן, המערוך משמש כבמה לסלמון ושומר על צורתו העגולה וגם לא יקרה לו כלום בתנור. הוא עטוף בנייר אפייה ונייר אלומיניום כמה פעמים. |
לקלות את הפיצוחים? לא אין צורך |
יצא מושלם! איך את מצליחה להעביר לצלחת הגשה?
לאכול ישר מהתבנית הכי בטוח הכי טעים |
מה חושבים על: סלמון בתנור
-
- אוסנת רפאלוב:
“הכנתי את הדג ויצא מושלם!” - טליה טרבלסי:
“תודה על המתכון! אתן לא מבינות איך עפו על הדג בחג” - לירון בן מוחה:
“אלופה! מתכון מהסרטים” -
צילום : לירון בן מוחה צילום: אוסנת רפאלוב
- אוסנת רפאלוב:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: דג סלמון בתנור לשבת – עפאף אברהים