אחרי יותר מ 40 אלף צפיות בטיק-טוק, ועשרות שהכינו עכשיו הגיע תורכם לנסות.
מתכון לעוגת שוקולד מושחתת ומטריפה ששוחה בתוך ים ציפוי שוקולדי עשיר ומפנק!
אז לשבת הקרובה, או כבר הערב – הפשילו שרוולים, כנסו למטבח ורוצו להכין!
עוגה עשירה ועסיסית במרקם אוורירי ונמס בפה מהסוג שתמיד תרצו לעבור לידה וליישר לה פינות. מומלץ בחום!
מתכון באדיבות: שיר אשכנזי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית בינונית
כוס מדידה חד פעמי
המצרכים
לעוגה:
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 6 כפות אבקת שוקולית
- קצת מלח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
לסירופ :
- 100 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר נערבב את הביצים, הסוכר וסוכר והניל.
- להתחיל בהקצפה, ולהוסיף לתערובת את השוקולית עם קצת מלח.
- להוסיף שמן ומים.
- להוסיף את הקמח ואבקת האפייה.
- נערבב הכול עד שמתאחד.
- נעביר לתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות גולן ונאפה כחצי שעה עד שהקיסם יוצא נקי
- להכנת הסירופ: בסיר קטן נמיס את השוקולד , נוסיף את השמנת המתוקה וסוכר וניל.
- נערבב את הסיר ללא הפסקה עד שיהפוך לסירופ שוקולד הומוגני ומבריק.
- נוציא את העוגה מהתנור, נחתוך למנות של ריבועים.
- את הסירופ נשפוך מעל העוגה החתוכה.
הערות וטיפים
סרטון הכנה מלא:
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד
מענייו אותי מה תפקיד המלח בעוגה ? מלח מדגיש אתה מתיקות וגורם לעוגה לתפוח. |
שאלה: איזה תבנית זאת? תשובה: אפשר באינגלייש קייק או תבנית בינונית. |
שאלה: כמה זמן בתנור? תשובה: חצי שעה / עד שהקיסם יוצא נקי מהעוגה. |
שאלה: האם יוצקים את קרם השוקולד החם יוצקים מיד על העוגה החמה או שנותנים לה להתקרר? תשובה: על העוגה החמה.
|
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגה שוקולד – שיר אשכנזי