לא משנה אם מתחשק לכם ארוחה קלה וקלילה, או פשטידה מדהימה מלאה בטעמים מענגים, פשטידת מחמר זו היא תמיד התשובה!
פשטידת מחמר פרווה שמביישת את טיב הפשטידות, עם טעם שיא השלמות ממגוון רב של ירקות מפנקות וצבעים מהממים.
איך שרואים כמה קלה להכנה פשטידה זו תמצאו את עצמכם מכינים בקביעות כל ארוחת אירוח, עם ים של מחמאות סביב השולחן.
מתכון באדיבות: כרמית דהאן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 5 תפוחי אדמה (בינוניים)
- 3 גזרים
- 2 ביצים קשות
- 1 כוס אפונה (מושרית במים חמים)
- ½ צרור פטרוזיליה (קצוצה)
- 6 ביצים
- 1 כף אבקת מרק (פרווה)
- מלח ופלפל
- 1 כף שטוחה כורכום
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה
- בסיר בינוני מרתיחים את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, ואז מסננים מנוזלים ומצננים לחלוטין.
- מקלפים את תפוחי האדמה, ומעבירים לקערה גדולה ומועכים מעט את תפוחי האדמה בעזרת מזלג, לא לפירה.
- את הגזר והביצים הקשות חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לקערת תפוחי האדמה.
- מסננים את האפונה מנוזלים ומוסיפים לקערה יחד עם פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ולאחר כל ביצה מערבבים את התערובת.
- מרפדים סיר עמוק ומעט רחב (שמתאים גם לתנור) בנייר אפייה, משמנים אותו ב- 1/4 כוס שמן ובעזרת מברשת סיליקון משמנים גם את צדדי נייר האפייה.
- לצקת בלילת הפשטידה לסיר ומיישרים את התערובת, מבשלים את הפשטידה בסיר על אש גבוהה במשך כ-10 דקות, מנמיכים להבה ומבשלים עוד חצי שעה על אש נמוכה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מכניסים את הפשטידה לתנור לעוד חצי שעה של אפייה.
- כשהפשטידה יציבה מוציאים מהתנור, עוטפים את הסיר מצדדיו עם מגבת רטובה, מניחים מעל צלחת הגשה והופכים את הסיר בזהירות.
- משחררים את הפשטידה, מצננים ופורסים לפרוסות.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: פשטידת מחמר קלה – כרמית דהאן