| | | | | |

עוגת קרמבו חלבית

עוגה ממכרת, להתענג על חוויית שוקולד מרשימה בטעם של עוד!
בהשראת: ריקי כהן
ציון 4.21 על ידי 24 דירוגים
עוגת קרמבו חלבית

עוגת קרמבו מפנקת, שלא בטוח שתרצו לחלוק עם האורחים מרוב שהיא טעימה! מתכון פשוט כל כך, שברור שמכינים!

הגשם עדיין לא ממש בשיאו, אבל אפשר לומר שהחורף כבר כאן, ומה יותר מסמל את החורף מקרמבו?! אז כדי שלא תרוצו לחנות בכל פעם שמתחשק לכם קרמבו, דאגנו לכם למתכון אליפות לעוגת קרמבו שתשאיר עשן לכל קרמבו שתקנו!

מתכון לעוגת קרמבו עשירה ומפנקת, שקל להכין! עוגת קרמבו עם מרקם קרמי חלומי, העשויה מרכיבים איכותיים וכל ביס ממנה אגדה! לא תאמינו איזו חוויה על־חושית לאכול מהעוגה הזו! 

 

עוגת קרמבו חלבית
צילום: ריקי כהן

  

למה באמת כדאי לכם: עוגת קרמבו חלבית

  • אוהבי הקרמבו לא באמת צריכים סיבה כדי להכין!
  • מתכון קל להכנה ואין מצב שהעוגה לא מצליחה!
  • כל כך טעימה שכבר לא תרוצו לחנויות כדי לקנות קרמבו!
  • עוגה מפנקת ביותר שתהיה מסמר הערב בכל אירוח!

שורה תחתונה: רוצים לחוות חוויה קולינרית שאין שנייה לה? תכינו עוגת קרמבו! הנאה עילאית מובטחת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת קרמבו חלבית

עוגת קרמבו חלבית

עוגה ממכרת, להתענג על חוויית שוקולד מרשימה בטעם של עוד!
ציון 4.21 על ידי 24 דירוגים
לדרג
באדיבות: ריקי כהן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית קפיצית עגולה קוטר 26 / מלבנית

המצרכים

לתחתית שוקולד:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 6 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • ¼ כוס סוכר (50 גרם)
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות ליקר קפה / ליקר שוקולד / ברנדי (לא חייב)

למילוי קרם:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½1 גביעים שמנת חמוצה (300 מ"ל (אפשר להחליף חלק מהשמנת ולשים גבינה לבנה, או גבינת ריקוטה))

לגנאש שוקולד:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • ½1 חפיסות שוקולד מריר (150 גרם - שבור לקוביות)

אופן ההכנה

תחתית השוקולד:

  • נשים בקערה את השוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה, ונמיס במיקרוגל לתערובת חלקה ואחידה. לאחר מכן נוסיף גם את הקקאו וקורנפלור (שמנפים דרך מסננת) ונערבב היטב לתערובת אחידה. לבסוף נוסיף את הליקר או ברנדי אם רוצים ונערבב. נצנן מעט.
  • נקציף במיקסר ביצים שלמות עם רבע כוס סוכר במהירות גבוהה למשך 10 דקות, עד שמקבלים קרם סמיך ואוורירי מאוד, ואז נקפל פנימה ידנית את תערובת השוקולד.
  • נשטח את התערובת בתבנית משומנת היטב (או מרופדת בנייר אפייה) ונאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך 20-25 דקות. העוגה עולה ותופחת ונשארת מעט רכה, וזה בסדר, בקירור היא יורדת חזרה ומתייצבת. נוציא מהתנור, נשחרר את השוליים ונניח לצינון מוחלט.

מילוי:

  • בקערת המיקסר נשים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר ונתחיל להקציף. להוסיף אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה ואז נקציף לקרם יציב.
  • נשטח את הקרם על התחתית הקרה בתבנית ונעביר בינתיים לקירור.

גנאש:

  • נשים בסיר קטן על האש חצי מיכל שמנת מתוקה, כשמתחיל לרתוח נסיר מהאש ונוסיף שוקולד מריר, ונערבב היטב עד שהשוקולד נמס, והתערובת נהיית חלקה ללא גושים (אפשר גם להוסיף כף גדושה נוטלה לציפוי). מצננים.
  • נשפוך את הציפוי על העוגה הקרה ונצפה את העוגה ונכניס שוב למקרר לייצוב של לפחות 4 שעות. למחרת היא הרבה יותר טעימה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת קרמבו חלבית
צילום: ריקי כהן

רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

    1. היי תמי,
      אחרי ששמים את שכבת הקצפת, מעבירים לקירור להתייצבות כפי שכתוב בהוראות ההכנה. לאחר קירור של כמה שעות ניתן להוסיף את הגנאש.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?