עוגת גבינה תות מדהימה
עוגה יפה וטעימה ב5 דקות עבודה בלבד.
מחפשים עוגה שתסחף אתכם גם בטעם וגם במראה?
מתכון לעוגת גבינה תות מדהימה וטעימה בקטע לא נורמלי.
תחתית ביסקוויט מדהימה וקראנצ'ית ומעליה מלית גבינה ממכרת וציפוי שמנת עם תותים פשוט מטריף.
וכל זה ב5 דקות הכנה בלבד! אז שנמשיך? או שאתם כבר במטבח?
הכינו פעם אחת ותבינו על מה אנחנו מדברים. בתאבון.
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית משומנת קפיצית 24.
כוס חד פעמי קר
מיקסר
המצרכים
לבסיס:
- 1 שרוול פתי בר בהיר (מרוסק במעבד מזון)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 כף ממרח לוטוס/ריבת חלב
למלית:
- 2 מיכלי שמנת של פעם
- 2 מיכלי שמנת חמוצה 15%
- 1 קופסת גבינת נפוליאון
- 4 ביצים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קורנפלור
- 1 חבילת פודינג וניל
לציפוי:
- 1 מיכלי שמנת מתוקה
- 2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה
הכנת הבסיס:
- מערבבים את כל מצרכי הבסיס היטב, ומשטחים הכל בבסיס התבנית היטב ובאופן סימטרי.
הכנת המלית:
- בקערת המיקסר מניחים את הגבינות עם הסוכר וניל ומערבלים לדקה.
- מוסיפים את הקורנפלור והפודינג (עדיף לנפות) ומערבבים היטב.
- לבסוף מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים טוב טוב עד לאיחוד מוחלט.
- שופכים את המלית לתוך התבנית מעל הבסיס שהכנו ומשטחים.
- מכניסים לתנור ואופים על 200 מעלות טורבו 15 דקות, לאחר מכן מנמיכים את טמפרטורת התנור ל170 טורבו ואופים ל35 דקות נוספות.
- מכבים את התנור ופותחים את דלתו, אך משאירים את העוגה בפנים כ15 דקות להתקרר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
הכנת הציפוי:
- מקציפים את מצרכי הציפוי היטב ומורחים באופן שווה וסימטרי מעל העוגה.
הערות וטיפים
- העוגה עולה ויורדת לגובה המקורי שלה.
- אפשר במקום הציפוי להוסיף שוקולד לבן או חלב או 3 כפות לוטוס שהומסו במיקרוגל ולפזר מעל העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
לא ברור מה ההבדל בין שמנת של פעם ובין שמנת חמוצה 15%
האריזה שונה וגם אחוז השומן (של פעם =27%)