| |

עוגיות מקרוט אפויות

עוגיות סולת ותמרים בסירופ דבש
בהשראת: ירדנה ג'נאח
עדיין אין דירוגים
עוגיות מקרוט

בין אם אתם נמנים על אוהבי התמרים או לא, עוגיות תמרים מושלמות אלו ישאירו עליכם רושם שלא תשכחו בזמן הקרוב.

רולדות מקרוד או מקרוט – מבצק מועשר בסולת שממלאים בממרח תמרים איכותי משודרג בקינמון ותבלין הציפורן לטעם משגע במיוחד.
עוגיות סולת מדהימות שבמהרה יהפכו לעוגיות המועדפות עליכם. אוצר טעמים מופלא בצבעי זהב מהמם שאף אחד לא יכול לעמוד בפני!
מתכון באדיבות: ירדנה ג'נאח

ספר המתכונים של ירדנה ג'נאח

עוגיות מקרוט 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגיות מקרוט

עוגיות מקרוט אפויות

עוגיות סולת ותמרים בסירופ דבש
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: ירדנה ג'נאח

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו פחות כוס וחצי סולת
  • 1 ½ כוסות קמח (אפשר להוסיף אם צריך)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן
  • ½ כוס סוכר
  • 2 - 2 ¼ כוסות מים

למילוי:

  • 2 קופסאות ממרח תמרים
  • 1 כף קינמון
  • ½ כפית ציפורן (מוסיף המון אך לא חובה)

לסירופ :

  • 2 ½ כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • פרוסת לימון

אופן ההכנה

  • מתחילים בבצק, מערבבים את כל החומרים יחדיו עד לקבלת בצק נעים ורך. אם צריך אפשר להוסיף קמח בכפות עד למרקם הנכון.
  • מערבבים את חומרי המלית יחדיו.
  • מחלקים את הבצק ל-3 רולדות גדולות או 4 קטנות - מרדדים את הבצק, מורחים במלית תמרים, ואז מגלגלים לרולדה וחותכים לגודל הרצוי.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד לקבלת צבע חום זהוב.
  • בינתיים מבשלים את מצרכי הסירופ יחד עד לסירופ סמיך. לאחר אפייה מצננים ומכניסים כל חתיכה לסירופ חם וסמיך.
  • מפזרים שומשום קלוי או סוכריות לקישוט.
  • אם רוצים להקפיא, מומלץ להקפיא ללא סירופ ורק יום לפני לטבול בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגיות מקרוט 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

מקור: עוגיות מקרוט – ירדנה ג'נאח 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?