הרולדה הקלאסית שאהבנו כילדים חוזרת בטוויסט מפתיע ובמילוי קרם עוגיות אוראו מושחת וטעים.
רולדת שוקולד מטורפת עם טעם שוקולדי מענג ומנחם, במילוי קרם עשיר וציפוי גנאש שנמס בפה.
עסיסית ורכה, קשטו אותה בעוגיות שלמות או בגנאש מבריק ומגרה, אם בא לכם לשדרג אותה ותוכלו הרשים אפילו עוד יותר!
רוצו להכין ומבטיחים שלא תתחרטו! הרי קצת נחמה מתוקה בימים כאלה לא הזיקה לאף אחד. בתאבון!
מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא
ספר המתכונים של אופירה פחימה יחיא
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
מצרכים לרולדה:
- 6 ביצים
- 5 כפות סוכר
- 3 כפות קקאו
- 6 כפות שמן קנולה
- 4 כפות קמח
- 1 כף קורנפלור
מצרכים לקרם:
- 250 מ"ל שמנת להקצפה
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודניג וניל
- 4 כפות חלב
מצרכים לגנאש:
- 1 כוס שמנת להקצפה (גביע אחד בערך )
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כף גלקוזה (לא חייב כך יצא שוקולד מבריק)
אופן ההכנה
- אופן הכנת הרולדה:
- מפרידים חלבונים וחלמונים.
- את החלבונים נקציף ונוסיף סוכר בהדרגה.
- לאחר מכן, נוריד מהירות הקצפה ונוסיף את החלמונים, הקקאו, השמן, הקמח והקורנפלור.
- נרפד תבנית תנור בנייר אפייה ונשמן מעל, ונוסיף את בלילת העוגה וניישר אותה.
- לאפות ב 180 מעלות בתנור טורבו בערך 8-10 דקות.
- לקרר היטב ולגלגל בעזרת הנייר אפייה עד שנכין את הקרם .
- אופן הכנת הקרם:
- להקציף את מרכיבי הקרם עד קבלת קצף יציב
- ואז נפורר 4 עוגיות אוראו לפירורים ונקפל לתוך הקרם .
- נפתח את הרולדה, נוסיף את הקרם ניישר היטב ונגלגל שוב בעזרת הנייר אפיה ונכניס למקפיא לשעה.
- יש להשאיר קצת קרם לקישוט.
- אופן הכנת הגנאש:
- את השמנת נחמם היטב, ונוסיף שוקולד קצוץ ונערבב. נוסיף גם גלקוזה ונערבב היטב .
- את התערובת ניצוק מעל הרולדה. ונכניס אותה למקפיא לחצי שעה .
- נעביר לכלי הגשה נחתוך את שני קצוות הרולדה למראה יפה .
- נזלף שאריות קרם למעלה.
- לקישוט ניתן להשתמש בכמה עוגיות .
- ניתן גם לקשט בעזרת מעט גנאש בשקית זילוף עם חור קטן ונזלף חופשי מעל יוצא גם טעים וגם יפה!
הערות וטיפים
תהנו!
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
מה חושבים על: רולדת שוקולד אוראו
-
- קרן אדרי כהן:
“יצא מושלם, תודה!” - שירה חן כהן:
“עשיתי אותה השבת, מתכון מעולה וטעים!”
- קרן אדרי כהן:
-
צילום: שירה חן
- צילום: קרן אדרי כהן
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!