| | |

עוגת נפוליאון מהירה

שכבות עונג וקרם עשיר!
בהשראת: מריה גולד
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
עוגת נפוליאון

לא משנה אם אתם קוראים לה מילפיי, קרמשניט, או עוגת נפוליאון, על טעם מושלם לא מתווכחים!

עוגת נפוליאון מהירה – עוגת בצק עלים בשכבות מופלאות שממלאים בקרם וניל עשיר ומנחם. והכי כיף שמכינים בקלות ומהירות שיא לקבלת תענוג אמיתי!
אין שום עוגת שכבות אחרת המתקרבת לטעם הממכר ולמרקם הנמס בפה שעוגה זו מספקת, כי על שלמות לא מתפשרים.

מתכון באדיבות: מריה גולד

ספר המתכונים של מריה גולד

עוגת נפוליאון 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת נפוליאון

עוגת נפוליאון מהירה

שכבות עונג וקרם עשיר!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: מריה גולד

ציוד

כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים מופשר (1 קילוגרם)
  • 1 שקית אבקת סוכר

לקרם:

  • 2 ½ כוסות חלב (600 מ"ל)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (לא חובה)
  • גרידה מלימון אחד (לא חובה)
  • 4 חלמונים
  • ¾ כוס סוכר (אם רוצים שיהיה יותר מתוק לשים כוס סוכר)
  • קורט מלח
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל (ואם יש מקל וניל אז בכלל מושלם)
  • 100 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • פותחים את הבצק למלבן באיזה גודל שרוצים ושמים בתבנית עם נייר אפייה.
  • עם מזלג עושים חורים בכל שטח הבצק ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות. לאחר מכן לוקחים עוד מלבן של בצק ועושים את אותו הדבר.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ואופים כ-20 דקות בערך עד שהבצק מתנפח קצת ומזהיב, כך יודעים שזה מוכן. מוציאים וחוצים באמצע ומקררים.
  • מכינים את הקרם (מומלץ יום קודם או כמה שעות קודם) - שמים בסיר את החלב אבל משאירים מעט חלב כחצי כוס בצד, לאחר מכן שמים חצי מכמות הסוכר, ומחממים על אש לא גבוהה שלא ישרף.
  • בינתיים מערבבים גם את החלמונים עם הגרידת לימון ושאר הסוכר, המלח, והקמח. מערבבים היטב שלא יהיו גושים ואז מוסיפים את החלב שהשארנו בצד ומערבבים טוב טוב.
  • כשהחלב כבר התחמם אבל לא רתח, מוסיפים אותו בזרם דק לתערובת החלמונים ומערבבים כל הזמן עם המטרפה. מערבבים טוב טוב ואז מוסיפים גביע של שמנת חמוצה לתוך המסה ומערבבים כל הזמן, עד שמסמיך, זה לוקח כמה דקות.
  • מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת את החמאה, מערבבים היטב ומעבירים לכלי אחר. מכסים עם ניילון נצמד ומקררים לטמפרטורת החדר, ואז למקרר לשעתיים לפחות.
  • כעת אפשר להרכיב את העוגה - שמים פס אחד מהבצק, ומעליו מלא קרם, וככה כל השכבות. על השכבה האחרונה מפזרים אבקת סוכר ושמים למקרר להתייצבות. עדיף ללילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 

עוגת נפוליאון


שאלות נפוצות: עוגת נפוליאון

שמנת חמוצה בתוך קרם מבושל, מה זה נותן?
זה משנה את הטעם של הקרם וגם המרקם שלו, וזה משתלב יופי עם העוגה.
כשאת חותכת שכבות לא נשבר הבצק?
לא הוא לא נשבר צריך לחתוך את הבצק כשהוא עוד חם וכמובן בזהירות.
יש אפשרות לשמור לילה במקרר וזה ישאר טעים?
זה הרבה יותר טעים אחרי לילה במקרר כל הטעמים נספגים בבצק ויוצא פשוט מושלם.
אפשר להוסיף שמנת מתוקה מוקצף לקרם מבושל?
כן, להקציף את השמנת המתוקה ביחד עם הקרם.

 

עוגת נפוליאון


מה חושבים על: עוגת נפוליאון

    1. קרן אזולאי:
      "גם אני הכנתי לשבת, שרופה על זה!"
עוגת נפוליאון
צילום: קרן אזולאי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

פוסט מקורי: עוגת נפוליאון – מריה גולד

Similar Posts

8 Comments

  1. וראיתי את הסירטון שהעלת ושיש קורנפלור
    אך במתכון שהעלת אין רישום לכך .
    חבל שלא בודקים את הכתוב בגלל זה הקרם לא הסמיך
    מאד מאוכזבת ..☹️

    1. היי רחל,
      הסרטון שראית בתגובות אינו הסרטון של בעלת המתכון הזה. העלינו אותו כתגובה לאחת הקוראות שלנו שביקשה לראות איך מסדרים את העוגה בשכבות לצורך הדגמה בלבד.
      בהצלחה 🙂

  2. קודם אציין כי זו פעם ראשונה שהכינותי
    הכנתי את הקרם ולא יצא סמיך כמו שציינת
    עדיין נשאר מימי הכנתי בדיוק כפי שכתבת שמתי בדיוק את הכמויות לצערי מאד התאכזבתי
    נשארתי בלי עוגה לשבת
    יחד עם זאת מדוע לא לשים קורנפלור במקום קמח?
    כך הבינותי ממתכונים שברשת
    מאוכזבת ….☹️☹️

    1. היי רחל,
      מתנצלים שזו היתה החוויה שלך מהמתכון.
      בעיקרון, קמח וקורנפלור עושים את אותה העבודה.
      לפעם הבאה: את יכולה לשים טיפה פחות חלב, ואם הקרם עדיין נוזלי, אפשר להמשיך לבשל אותו על אש קטנה עד שהוא יסמיך.
      בהצלחה 🙂

  3. תודה על מתכון הנפוליאון.
    לא הבנתי מההסבר איך חותכים את הבצק לאחר שנאפה באמצע ….האם לחתוך לאורך זו הכוונה? ואז מתקבלים 4 מלבנים שאותם שמים אחד על השני כשהקרם ביניהם? האם יש סירטון הדרכה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?