עוגת אגוזים ומייפל
קלילה, אוורירית ומפנקת!
המלווה הרשמית של הקפה החם של הבוקר – עוגת אגוזים ומייפל עם טעם של עוד!
עוגה בחושה וקלה להכנה שיוצאת קלילה ואוורירית במרקם מטריף עם אגוזים מורגשים, ושדרוג מושחת של סירופ מייפל חם לחווית טעמים מהפנטת.
עוגה מדהימה שמחממת את הלב עם תחושה של בית וטעם שמסחרר את החושים. לא תמצאו אדם שלא מתמכר מיידית!
מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא
עוגה בחושה וקלה להכנה שיוצאת קלילה ואוורירית במרקם מטריף עם אגוזים מורגשים, ושדרוג מושחת של סירופ מייפל חם לחווית טעמים מהפנטת.
עוגה מדהימה שמחממת את הלב עם תחושה של בית וטעם שמסחרר את החושים. לא תמצאו אדם שלא מתמכר מיידית!
מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא
ספר המתכונים של אופירה פחימה יחיא
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס שתייה חד פעמית חמה
תבנית: 2 אינגליש קייק מנייר (אפשר גם אלומיניום אבל לא מומלץ)
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1 ½ כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן קנולה
- 1 כוס מיץ תפוזים
- גרידת תפוז (מתפוז שלם)
- 2 ⅓ כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- ¾ כוס אגוזי מלך (טחון דק)
- קורט קינמון (לא חובה)
לציפוי:
- סירופ מייפל
- אגוזים
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר שמים את הביצים שלמות עם קורט מלח ומקציפים לקצף בהיר, לאחר מכן מוסיפים סוכר וניל וסוכר בהדרגה, ואז מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוז, קמח, אבקת אפיה, וקינמון. את האגוזים מקפלים לתוך הבלילה.
- משמנים תבנית ולצקת בלילה ל-2 תבניות, אבל לא למלא עד הסוף, רק 3/4 התבנית.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות חום על תכנית עליון תחתון ומכניסים לאפייה למשך 35 דקות בערך.
- מחממים מעט את סירופ המייפל ומברישים על העוגה שהיא חמה, ואז מוסיפים מלא אגוזים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגת אגוזים ומייפל – אופירה פחימה יחיא