Advertisements
| | |

עוגת שמרים קקאו של פעם

עוגה מענגת ונמסה בפה, פשוט חלום.
ציון 4.30 על ידי 27 דירוגים
עוגת שמרים קקאו
Advertisements

הנה מתכון לעוגת שמרים הכי מיוחדת שתכינו.

עוגת שמרים קקאו מעלפת טעימה ורכה שתגרום לכם להתאהב שוב בשמרים.

עוגה רכה עשירה עם מילוי קקאו מהפנט ומעל הכל סירופ משגע שפשוט יגרום לכם לזלול כל היום.

אחת העוגות הטעימות שתוכלו להכין משמרים, שאפילו ניתן לשמור במקפיא לפחות חודשיים. נסו, תבינו. בתיאבון!

ספר המתכונים של אופירה פחימה יחיא

עוגת שמרים קקאו

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת שמרים קקאו

עוגת שמרים קקאו של פעם

עוגה מענגת ונמסה בפה, פשוט חלום.
ציון 4.30 על ידי 27 דירוגים
לדרג
כמות 2 תבניות אינגליש קייק

ציוד

מיקסר
2 תבניות אינגליש קייק
מרדד
קערה לערבוב
Advertisements

המצרכים

לבצק :

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ½2 כוסות מים
  • 2 ביצים שלמות
  • 200 גרם מחמאה או חמאה

למלית קקאו:

  • 1 כוס קקאו
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • 1 כף תמצית רום
  • ¾ כוס שמן

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף תמצית רום
  • 1 מיץ מחצי לימון
Advertisements

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר מניחים את הסוכר, הקמח, הסוכר וניל ואת השמרים, מוסיפים 2 כוסות מים ומקציפים.
  • תוך כדי ההקצפה מוסיפים בהדרגה את הביצים את יתרת המים.
  • את המחמאה חותכים לקוביות ומוסיפים בהדרגה לבצק, לשים טוב טוב עד לקבלת בצק חלק.
  • נותנים לבצק לתפוח בקערה, לשים שוב לאחר מכן ומכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

הכנת המלית:

  • מערבבים את מצרכי המלית למעט השמן, ואז מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב לקבלת מלית לא דלילה.

הכנת הסירופ:

  • נבשל את מצרכי הסירופ עד לקבלת סירופ דביק.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל6 חלקים שווים (320 גרם כל אחת).
  • מרדדים כל אחד מהחלקים על משטח מקומח לצורת ריבוע, ממלאים במלית ומגלגלים כל 3 חלקים לעוגה אחת.
  • מסדרים בתוך תבניות אינגליש קייק משומנות, מברישים מעל בביצה טרופה עם כפית נס קפה , ונותנים לעוגות לתפוח.
  • מכניסים את התבניות לתנור ואופים על 180 מעלות עד להזהבה.
  • מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ כשהעוגות חמות.
Advertisements

הערות וטיפים

  • ניתן לשמור במקפיא לחודשיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements

עוגת שמרים קקאו
צילום: אופירה פחימה יחיא
עוגת שמרים שוקולד קקאו
צילום: אופירה פחימה יחיא

שאלות נפוצות: עוגת שמרים קקאו

אם רוצים לוותר על המחמאה מה אפשר במקום לפרווה?
מן 3/4 כוס שמן וקחי בחשבון שהעוגה מתייבשת מהר.
מהמם אפשר בלי רום?
כן, בוודאי.
עוגת שמרים קקאו
צילום: אופירה פחימה יחיא

מה חושבים על: עוגת שמרים קקאו

    1. זהבה מירוב:
      "יצא מושלם, תודה"
    2. ארמונה בניזרי:
      "מהמם יפה וטעים אש"
עוגת שמרים קקאו
צילום: זהבה מירוב
עוגת שמרים קקאו
צילום: אופירה פחימה יחיא

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: אופירה פחימה יחיא

Advertisements

Similar Posts

14 Comments

  1. 4 stars
    הבצק יצא רך מידי. היה קשה לעבוד איתו. יש לך טיפ לפעם הבאה שאכין? העוגה מצויינת רק לא יצאה לי יפה בגלל בעית הבצק הרך והדביק

  2. אוקי. תוך כדי התגובה הראשונית שלי, נראה לי שהבנתי

    אתם מתכוונים שלוקחים 3 ריבועים (אחרי ששמנו עליהם מילוי)
    -מניחים אותם אחד על השני
    -ואז מגלגלים ?

    לזה הכוונה ? 🙂

  3. לצוות האתר הנפלא,
    זה שאתה רושמים שוב שוב ״מגלגלים 3 ריבועים כאלה לעוגה אחת״
    זה עדיין לא עושה את זה ברור 🙂

    אפשר-לפרט- מה הכוונה יותר ״מגלגלים 3 ריבועים כאלה לעוגה אחת״ ?
    כי הסיבה שאנשים שואלים את זה שוב ושוב זה בגלל שזה לא ברור. לכן פירוט יעזור מאוד.

    תודה מראש ! נראה מתכון נפלא !

    1. היי יעל,
      מתנצלים על הבלבול ונשמח לעזור:
      אחרי שמרדדים את 6 הריבועים, מחלקים אותם לשתי ערימות.
      מורחים מילוי על פני כל אחד מהריבועים. מניחים שלושה ריבועים מרוחים במילוי זה על גבי זה ומגלגלים לאורך. חוזרים על הפעולות האלה עם שלושת הריבועים הנותרים.
      מקווים שהצלחנו להבהיר את העניין ובהצלחה!!

  4. 4 stars
    לא הבנתי את השלב של גלגול 3 החלקים לעוגה אחת. אני מגלגלת כל חלק לרולדה ואז מ-3 רולדות עושה צמה אחת?? האם זאת הכוונה?

    1. היי שלומית,
      מחלקים ל-6 חלקים, ומכל 3 מכינים עוגה. כלומר, תצאנה לך 2 עוגות בסה"כ.
      מקווים שענינו על שאלתך, ואם לא – אנחנו כאן!

      1. גם אני לא הבנתי. מרדדים 6 חלקים ומורחים שוקדלוד ואז שמים בערמה אחת שלושה ריבועים ומגלגלים?

      2. היי אירית,
        נכון מאוד, מגלגלים 3 ריבועים כאלה לעוגה אחת, כלומר, תצאנה לך 2 עוגות מהכמות הזו.
        אם עדיין לא ברור, מוזמנת לכתוב לנו שוב!

  5. 5 stars
    הכנתי וזה מעולה.
    המתכון הדליק אותי כי אני אוהבת רום והוא מופיע גם במילוי וגם בסירופ.
    הדבר היחיד שהוספתי זה קצת מלח לבצק.

  6. היי בוקר טוב,
    לא כל כך הבנתי כמה עוגות אמורות לצאת כי רשום להכין 2 תבניות אינגליש קייק אבל את הבצק לחלק ל-6 חלקים…
    תודה רבה מראש

    1. היי אלינה!
      צודקת, באמת לא ברור מהמתכון ולכן ערכנו אותו אז תודה לך על ההערה.
      לגבי הבצק – אחרי שממלאים במלית, מגלגלים כל 3 חלקים לכדי עוגה. כך יוצאות שתי עוגות.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements