| | | |

מתכון בקלאווה גאורגית (פחלבה)

מבצק חלומי ומלית עשירה!
בהשראת: מאיה פפיסמדוב
ציון 4 על ידי דירוג אחד
בקלאווה פחלבה
תתכוננו להצדיע למלכה של העוגות במטבח הגיאורגי שתככב אצלכם במטבח כבר היום – פחלבה מושלמת ומגרה.
בקלאווה קווקזי (גם ידועה כפחלבה) שמכינים משכבות רבות של דפי בצק פילו פריך וחלומי, עם מלית אגוזים, צימוקים, ודבש.
אופים בצורת משולשים מרהיבה ומקבלים שכבות אושר זהובות ומגרות במיוחד, עם טעם המסחרר את החושים.

מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ספר המתכונים של מאיה פפיסמדוב

בקלאווה פחלבה 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

בקלאווה פחלבה

מתכון בקלאווה גאורגית (פחלבה)

מבצק חלומי ומלית עשירה!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

תבנית: קוטר 28

המצרכים

לבצק:

  • 5 ½ כוסות קמח
  • 1 ביצה M
  • ½ כפית מלח
  • קורט סוכר
  • 5 כפות שמן
  • ½ כף וודקה
  • 2 כוסות מי סודה (לפי ספיגה)

למלית:

  • 4 כוסות אגוזי מלך (קצוצים לאורך)
  • 1 כוס צימוקים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 חלבון (מביצה Mׂ)
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כפית ציפורן
  • ¼ כוס שמן (למרוח על עלי הבצק)

אופן ההכנה

  • מתחילים בבצק - ללוש את החומרים לבצק רך אך לא דביק, נוריד למשטח עבודה ובידיים משומנות ממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק אלסטי.
  • לאחר כ-20 דקות נחזור על פעולת הלישה, ואז נכסה ונשהה כשעה.
  • כעת נחלק את הבצק ל-26 כדורים שווים ושמים למנוחה של רבע שעה. לאחר מכן נרדד כל כדור לעלה דק ונכסה למנוחה קצרה נוספת.
  • נפתח כל כדור בצק מרודד לעלה דק (מתחילים מהראשון שרידדנו) כמו לחצ'פורי. נניח על תבנית משומנת כאשר שולי הבצק תלויים מעבר לשולי התבנית.
  • נמשיך כך להניח בשכבות 13 עלים, ומעל כל עלה נזלף מעט שמן בעזרת אצבעות הידיים. מעל נפזר את המלית (לאחר שמערבבים את כל חומרי המלית יחד)
  • נכסה את המלית ב-13 שכבות נוספות ונזלף מעט שמן גם מעל השכבה האחרונה.
  • נשהה למנוחה של כחצי שעה ורק לאחר מכן נסיר וניישר את עודפי הבצק סביב התבנית.
  • נחתוך ל-12 משולשים ונאפה תחילה בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. נוריד ל-160 מעלות ונמשיך לאפות עוד כ-15 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בקלאווה פחלבה

בקלאווה פחלבה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements