עוגת גבינה כמו של בית מלון
טעם של 5 כוכבים!
עכשיו יותר מתמיד כולנו מתגעגעים לבתי מלון ולקינוחים המפנקים שלהם, לכן כשמזדמן להכין עוגה כמו זו שרואים רק בבתי מלון, רצים להכין!
עוגת גבינה יפה ואסתטית של בתי מלון שיוצאת רכה וחלקה עם מרקם מנחם וטעם שמסחרר את החושים. והכי כיף? שהיא קלה במיוחד להכנה, בלי מיקסר ובלי סיבוכים מיותרים.
נהנים מעוגת גבינה כמו של בית מלון חמה על שבת בבוקר עם טעם של 5 כוכבים, ואז רק נותר לעצום עיניים ותמצאו את עצמכם במלון חלומותיכם!
עוגת גבינה יפה ואסתטית של בתי מלון שיוצאת רכה וחלקה עם מרקם מנחם וטעם שמסחרר את החושים. והכי כיף? שהיא קלה במיוחד להכנה, בלי מיקסר ובלי סיבוכים מיותרים.
נהנים מעוגת גבינה כמו של בית מלון חמה על שבת בבוקר עם טעם של 5 כוכבים, ואז רק נותר לעצום עיניים ותמצאו את עצמכם במלון חלומותיכם!
מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא
ספר המתכונים של אופירה פחימה יחיא
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית חד פעמית בינונית
המצרכים
לקערת נוזלים:
- 750 גרם גבינה לבנה
- 1 שמנת חמוצה
- 1 ¼ כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 5 ביצים
- 50 גרם חמאה מומסת
לקערת יבשים:
- ¾ כוס קמח
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה
- בקערה גדולה שמים את הגבינה, שמנת, סוכר, סוכר וניל, וטורפים במטרפה ידנית. מתחילים להוסיף ביצה אחרי ביצה וטורפים, מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים יחד.
- כעת מערבבים יחד את היבשים ומנפים במסננת. לאחר מכן מכניסים בהדרגה למסת העוגה עד שמתגבשת מסה חלקה.
- בתבנית מניחים נייר אפייה ומשמנים מעט. לצקת את מסת העוגה לתבנית, ומניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור גדולה שיוצקים מים חמימים לתוכה.
- מכניסים לתנור מחומם טורבו 180 מעלות עד שחלק העליון יהיה חום, לאחר כך מורידים את מעלות התנור ל-150 מעלות ואופים עוד שעה ורבע.
- אפשר לקרר ואפשר לאכול חם כמו בארוחת בוקר בבית מלון
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
משתמשים בקמח תופח? קמח רגיל וכל הזמן להשאיר בתבנית עם המים. |
כאשר מורידים ל-150 עדיין להשאיר על טורבו? כן. |
היי, היכן להניח את התבנית, במרכז התנור או בחלק התחתון? באמצע. |
מה חושבים על: עוגת גבינה
-
- רויטל אוזנה:
"לא שמתי לב לגודל התבנית, אבל בכל זאת שדרגתי אותה ויצאה טעימה מאוד!"
- רויטל אוזנה:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
כמו שאני זוכר כשעבדתי בבית מלון הארוחות הבוקר לא השתמשנו בקורנפלור אלה רק קמח וכן טמפרטורת האפייה היתה קבועה.
וכן לא השתמשנו בפודינג וניל אלא בתמצית וניל או סוכר וניל .
אוכלים את העוגה חמה גם בבית המלון
היי רפי,
תודה רבה על התגובה והשיתוף!
נראית מעולה. מתכוונת לנסות. אבל מדוע כל הזמן לעודד שימוש בכחים חד פעמיים? לא התקדמנו? מה הבעייה חתת מידת נפח ביחידות תקינות- 150-180 מ"ל…ולציין גם בכוסות. כנ"ל- תבניות. תנו מידה.
היי עדה, אנו גם מעריכים את חשיבות השמירה על הסביבה וממליצים לגולשינו להשתמש בכלי מידה קבועים, אך למטרת הדיוק אנו משתפים את הכלי המקורי שבו השתמשה בעלת המתכון בהכנתו. כוס מידה אוניברסלית היא בד"כ 240 מ"ל, כוס חד פעמית חמה היא 200 וקרה היא 180 מ"ל. אז להתחשב בכמויות בהתאם או ממליצים לקנות סט כוסות חד פעמיות ולהשתמש רק באפייה (גם מתחשב בסביבה וגם כוס כמו במתכון עוזרת למתכונים לצאת כמו שצריך)
האם חייבים אפיה בטורבו?