טו בשבט הגיע, חג האילנות.
סוף סוף הגיע החג הצבעוני שמבשר לנו על בוא האביב.
אז אם אתם מתלבטים במה להכין למשפחה בחד ולהפתיע את כולם! מצאנו פתרון מעניין בשבילכם.
מתכון לעוגת טו בשבט מהממת וחגיגית במיוחד שתיתן לכם גם טעימה מהחג ותפתיע אתכם.
עוגת טו בשבט או בשמה השני עוגת שבעת המינים המכילה בתוכה את מיטב הפירות היבשים והפיצוחים שמזכירים לנו בדיוק טעמי החג, תגנוב לכם את ההצגה.
עוגה רכה ועסיסית הנמסה בפה עם פירות יבשים ופיצוחים קראנצ’יים שיעשו לכם חגיגה שלמה בפה ולא רק מסביב, חג שמח ובתאבון.
מתכון באדיבות: נעומי ברוכים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
המצרכים
- 4 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות ושלושת רבעי קמח
- ½1 כפית אבקת אפיה
- ½ כפית אבקת סודה לשתיה
- 4 כוסות תערובת פירות יבשים ופיצוחים (לפי הטעם)
- 1 כף קמח
אופן ההכנה
- במיקסר, מקציפים את הביצים עם הסוכר לחמש דקות.
- מוסיפים את השמן בהדרגה ותוך כדי הקצפה, ואז מוסיפים את המיץ וממשיכים להקציף.
- לאחר מכן מוסיפים לבלילה את הקמח, האבקת אפייה ואת הסודה ומקציפים עד לאיחוד.
- את תערובת הפיצוחים מערבבים עם הקמח, מניחים חצי כוס בצד ואת השאר מערבבים ידנית היטב עם הבלילה.
- יוצקים לתבנית המשומנת ומפזרים מעל את חצי הכוס שהשארנו בצד.
- מכניסים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל45-50 דקות. בתאבון.
הערות וטיפים
פקאן, פיסטוקים, וקוקוס.
שאלות נפוצות: עוגת טו בשבט
לא הרבה 4 כוסות מהתערובת? לא , יוצא מושלם. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
.פוסט מקורי: עוגת טו בשבט – נעומי ברוכים