| | |

עוגת שוקולד גבוהה

עוגה מדהימה וטעימה, עם גובהה לא רגיל.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עוגת שוקולד גבוהה

תמיד רציתם להכין עוגת שוקולד גבוהה מהממת וגבוה מאוד אך אף פעם לא יצא לכם טוב?
רוצים להפתיע את הילדים ביום הולדת או בבית אך מפחדים שבעוגה תצא נמוכה?
ובכן, פתרנו לכם את כל הבעיות הללו!.
מתכון לעוגת שוקולד גבוהה עשירה רכה ומהממת להכנה במספר שלבים בלבד.
יוצאת עוגה מהממת וחגיגית, ולהשלמת המעדן שופכים מעל ציפוי מהפנט שיותיר אתכם ללא מילים. בתאבון.
מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ספר המתכונים של אופירה פחימה

עוגת שוקולד גבוהה ועסיסית

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד גבוהה

עוגת שוקולד גבוהה

עוגה מדהימה וטעימה, עם גובהה לא רגיל.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 1 עוגה

ציוד

2 קערות לערבוב
1 מטרפה ידנית
מיקסר
תבנית הפלא

המצרכים

להכנת העוגה:

  • 6 חלמונים
  • 6 חלבונים
  • ½1 כוסות בסוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • ⅓1 כוסות מים חמים
  • 5 כפות קקאו עלית
  • 2 כפות שוקלית
  • 1 כף נס קפה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

לציפוי :

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • תחילה, בקערה מקציפים את החלבונים עם הסוכר וניל וכוס אחת סוכר.
  • בקערה השניה מניחים את החלבונים עם יתר הסוכר וטורפים היטב, לאחר מכן מוסיפים את שאר נצרכי העוגה לבלילה למעט הקמח ואבקת האפייה, וממשיכים לטרוף.
  • מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה לבלילה וטורפים היטב.
  • עכשיו לוקחים את קערת החלבונים ומסירים ממנה שליש מהכמות, ומניחים את השליש בקערת החלמונים, וטורפים היטב.
  • מוסיפים את שאר החלבונים לבלילה וממשיכים לטרוף הכל עד קבלת קצף אחיד.
  • מחממים תנור מראש על 170 מעלות, משמנים את התבנית, שופכים את כל הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור לכ70 דקות.

הכנת הציפוי:

  • ממיסים את מצרכי הציפוי על הגז ושופכים מעל העוגה כאשר מוציאים אותה מהתנור, בתאבון.

הערות וטיפים

  • אפשר לקשט את השכבה העליונה בבוטנים וקוקוס או כל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שוקולד גבוהה



שאלות נפוצות: עוגת שוקולד גבוהה


אפשר לאפות את העוגה גם בתבנית חד פעמי מרובעת?

כן אפשר.

את טורפת את החלמונים עם הקצפת ולא נשבר הקצף?
הקצף לא נשבר.

אפשר בתבנית 26?
העוגה תגלוש לה.

איך שחררת את העוגה מהתבנית? הפכת על גבי בקבוק?
חיכיתי שתתקרר לגמרי…ואז שחררתי עם סכין חדה ורוכה ממש בעדינות ואז הפכתי על צלחת…כמובן שצריך לשמן טוב טוב את התבנית.

באיזה כפות /כפיות את מודדת האם הכפות מדידה ? כי זה מאוד חשוב ומשמעותי לגבי קקאו למשל זה משנה?
עם כף סטנדרטית שיש בבית , כוס חד פעמי 200 מל שתיה חמה.

זה טעים שהעוגה רטובה מפנים אוליי אפשר לעשות חורים עם מזלג או קיסם ולשפוך את הקרם.
את יכולה אבל לדעתי לא צריך.
איפה לאחסן את העוגה במקרר או בתנור?
אני מאחסנת בחוץ גם ככה מתחסלת תוך שניה

אפשר תמונה של התבנית?
תבנית.

עוגת שוקולד גבוהה


מה חושבים על: עוגת שוקולד גבוהה

    1. אתי משולם:
      "גם אני הכנתי לבת שלי ליום הולדת אתמול אמרו היה משהו"
    2. ליאור בן לולו:
      "מתכון מעולה!!"
    3. אידה מסייב:
      "אני תמיד מכינה אותה ממש טובה"
עוגת שוקולד גבוהה
צילום: אידה מסייב
עוגת שוקולד גבוהה
צילום: ליאור בן לולו
עוגת שוקולד גבוהה
צילום: סילבי אילוז
עוגת שוקולד גבוהה
צילום: סילבי אילוז

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?