עוגת לימון אוורירית וקלה
עסיסית ולחה עם טעם מענג!

עוגת הלימון הכי מוצלחת שאי פעם תראו, באה לככב אצלכם במטבח עם מרקם שישאיר אתכם מסוחררים!
עוגת לימון מעולה שבמעולות, המקבלת עסיסיות ולחות מענגת, עם טעם רענני וחמוץ בעדינות משילוב של לימון ושמנת חמוצה הנותן תוצאה לא פחות ממושלמת.
אז בפעם הבאה כשהחיים זורקים לכם לימונים, לא מפספסים ומכינים עוגה מיוחדת זו, ומגישים ליד הכוס קפה של הבוקר להבטחת פינוק מושלם.
מתכון באדיבות: גל צרור
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס מידה אוניברסלית
תבנית קוטר 20-22 / תבנית סיליקון קוגלהוף
המצרכים
- ¾ כוס שמן
- 3 ביצים
- קליפה מגורדת ומיץ מלימון שלם
- 1 גביע שמנת חמוצה (אפשר להחליף בשמנת פרווה)
- 1 ¼ כוס סוכר
- 2 כוס קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)
- אבקת סוכר (לקישוט מעל)
אופן ההכנה
- לפני שמתחילים מחממים תנור ל-180 מעלות
- מערבבים את השמן, ביצים, קליפה ומיץ, שמנת חמוצה, וסוכר יחדיו בקערה. לאחר ערבוב, מוסיפים את הקמח.
- כעת מורידים את החום ל-160 מעלות. משמנים את התבנית, שופכים את הבלילה, ומכניסים לתנור עד שסכין שנועצים בעוגה יוצא יבש. לאחר מכן להוציר ולבזוק אבקת סוכר.
- התערובת מספיקה לתבנית קטנה, אם רוצים יותר אפשר להכפיל כמויות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת לימון קלה
העוגה יוצאת רטובה? לא, עוגה רגילה. אם רוצים רטיבות אפשר להוסיף לעוגה סירופ של סוכר מים ולימון, ולשפוך מעל איך שהיא יוצאת חמה מהתנור. |
אפשר תמונה לתבנית שלך? זאת התבנית שהשתמשתי בה. |
אפשר להכין בתבנית שקעים? כן אפשר, הבלילה הספיקה לי לשתי תבניות כאלה(שבכל תבנית יש 12 שקעים). |
מה חושבים על: עוגת לימון קלה
-
- רוני לוית:
"עשיתי בתור עוגיות אישיות ויצא מושלם"
- רוני לוית:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגת לימון- גל צרור