אם רוצים להבטיח שלמות במנה אחת, משלבים כל מה שטוב באוכל ומתכוננים לטעם שמימי שישלח אותכם עפים.
הום פרייז ב-3 מצרכים – מעדן אמיתי של קוביות תפוחי אדמה מטוגנים וקריספיים, המשלב טעמים מתוק-חריף עם רטבי צ’ילי שלוקחים את הטעם לרמה אחרת.
מנה טעימה ונפוצה במיוחד במסעדות, אלה שהפעם מקבלים אותה בטעם מפנק יותר, ועבודה מינמלית. אין סיכוי שמפספסים!
מתכון באדיבות: גל צרור
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 4-5 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- רוטב צ'ילי מתוק
- רוטב צ'ילי חריף
- ½ כפית פפריקה
אופן ההכנה
- מרתיחים סיר עם מים. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר המים הרותחים.
- נותנים לתפו"א לרתוח עד שהם נהיים חצי רכים. לאחר מכן מוציאים מהמים ומעביר לשקית/ קופסא ומעבירים למקפיא ללילה (מאוד מומלץ לא לוותר על השלב הזה)
- מרתיחים בסיר שמן חצי עמוק ונותנים לו לרתוח. מוציאים את קוביות התופחי אדמה ומעבירים אותם כמו שהם קפואים לתוך השמן עד שמקבלים צבע זהוב והופכים לקריספיים
- בינתיים לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן
- שכל הקוביות תפוחי אדמה מוכנים, נעביר לבצל ושופכים את הרוטבי צ'ילי עם חצי כפית פפריקה. מערבבים בעדינות עם כפית ולא משחקים עם זה יותר כדי שלא יהפוך לפירה.
- אפשר גם לקנות קוביות תפוחי אדמה מוקפאות של תפוגן במקום לעשות ביתי, גם עובד.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: הום פרייז
הקוביות באריזה עברו ריכוך כבר או שצריך לרכך אותם? אין צורך לרכך אותם ישר מהמקפיא לשמן חם. |
כמה צ’ילי לשים? לפי העין צריך שיכסה את התפוחי אדמה.אבל לא להגזים. |
איך אני אמורה לדעת מתי זה חצי בישול? תתני להם 10 דקות פחות או יותר יספיק.הם מתבשלים מהר מאוד. עד שמזלג ננעץ בהם וזה קצת קשה רך. |
מה נותן השלב של ההקפאה? קריספיות. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: הום פרייז – גל צרור