מעמול כזה מזמן לא אכלתם, מתכון למעמול תמרים מדהים וטעים להכנה ביתי.
עוגיות מגולגלות תמרים שתמיד פריכות מבחוץ עם מלית תמרים עשירה ומפנקת בפנים שמשדרגת את הטעם ברמות.
כל מי שיטעם יופתע מהטעם והפריכות המדהימים של העוגיות, וכולם ישאלו מאיפה קניתם.
כי מעמול תמרים מושלם כזה לא כל אחד יודע להכין, נסו וראו בעצמכם.
מתכון באדיבות: גלית שמעוני
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
המצרכים
לבצק:
- 1 כוס שמן
- 200 גרם מחמאה
- 1 כוס מים
- 0.5 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 שקית סוכר וניל
- 1 קילו קמח רגיל (פחות כוס)
למילוי:
- 1 חבילת תמרים בוואקום (בלבד)
- 2 כפיות קינמון
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק : שמן, מחמאה, מים, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח.
- מערבבים עד קבלת בצק רך.
הכנת המילוי:
- מחממים את כל מצרכי המילוי במחבת ומערבבים תוך כדי בכדי שיתרככו טיפה ויהיה יותר קל לעבוד איתם.
- ברגע שזה רותח מכבים את הגז, ואפשר להוסיף חופן אגוזים טחונים למי שאוהב.
- מרדדים את הבצק, וחותכים אותו לעיגולים בינוניים, ממלאים את העיגול במילוי וסוגרים , מקשטים איך שרוצים עם צבתית, ומניחים בתבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים על 160 -170 מעלות ומוצאים כשמזהיב טיפה כדי שיצא פריך.
הערות וטיפים
- אם הבצק לא רך, מוסיפים טיפה שמן ולא מים.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: מעמול תמרים פריך
לא ברור מה עם המים הרותחים ,האם שמים את כל החבילה בתוך המים? כן, מים מוסיפים בכדי לרכך ,בוואקום זה יותר קשה מממרח. |
מזה תמרים בוואקום את יכולה לצלם?![]() |
במקום מחמאה אפשר מרגרינה? כן. |
האם את חב התמרים בוואקום לשים סגורה במים רותחים ? או שאת מוציאה אותם מאריזת הואקום ומערבבת עם מים? ולגביי הכדורים איך יוצא צורת אליפסה ? ומהו חום התנור? וזמן אפייה?
מוציאים מהאריזה ומערבבים עם המים כדי שיתרכך, את הצורה את פשוט משטחת את עיגול הבצק ממלאה בתמרים סוגרת כמו קובה ואז מגלגלת לכל צורה שתרצי בהצלחה. אפיה על 170 מעלות בלי טורבו |
יש לי ממרח תמרים , האם ניתן לעשות גם מזה? כן ברור , רק הטעם יוצא שונה. |
איך עושים את הדוגמאות? כשהבצק מוכן תעשי אותו בצורה של נקניקיה ואז תחתכי כל כמה ס”מ וכל אחד מהחתיכות את פותחת בצורת עיגול ממלאת סוגרת ועושה עם הצבתית. |
200 גרם מחמאה? כן הרגילה. |
האם פיזרת סולת מעל ובתחתית התבנית? לא רק קמח, אין סולת כלל. |
את לשה ביד? במיקסר, אבל אפשר גם ביד. |
האם לא מרגישים את טעם המרגרינה במעמול? לא. |
אפשר חמאה במקום המחמאה? כן באותה כמות. |
מה חושבים על: מעמול תמרים
-
- עדן לזימי:
“מתכון אליפות” - שרה שמש:
“טעים מאוד”
- עדן לזימי:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: מעמול תמרים פריך – גלית שמעוני
שלום רב !
מעמוד תמרים מעולה
שאלתי:
מה הסיבה שהבצק יוצא חולי כלאמר מתפורר בפה ?
איפא הטעות שלי
תודה
היי לבנה, אם הבצק יבש ומתפורר סימן שחסר לו נוזלים, פעם הבאה נסי להוסיף לבצק מעט נוזלים/שמן בהדרגה ובזהירות וזה יכול לעזור, או במתכון חלבי אפשר גם להוסיף חמאה וחלב וזה מסתדר בד”כ. בהצלחה בפעם הבאה!