|

עוגת שמרים במלית נדירה

כמו במאפיות!
בהשראת: פרח גבסו
עדיין אין דירוגים
עוגת שמרים
אין ספק שמלכות היופי של החורף הן עוגות השמרים, אבל מה שבאמת עושה עוגת השמרים הוא המלית.
מתכון לעוגת שמרים במלית נדירה שתמיד מניב תוצאה טעימה ממש כמו במאפיות, אם לא יותר!
עוגה רכה ועסיסית עם מלית מיוחדת, תכינו בשבת הקרובה וכל מי שיטעם ירעיף שבחים.

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

עוגת שמרים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת שמרים

עוגת שמרים במלית נדירה

כמו במאפיות!
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 2 אינגליש קייק

המצרכים

למלית:

  • 50 גרם חמאה או מחמאה או מזולה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ½ כפות תמצית וניל
  • מעט קינמון
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים רותחים

לבצק:

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 ½ כוסות קמח
  • 1 ביצה L
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ¼ כפית מלח
  • 1 ביצה (טרופה)
  • שומשום

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 פלח לימון
  • מעט תמצית וניל

אופן ההכנה

  • לאופן הכנת המלית - בקלחת מחממים את המצרכים חוץ מהביצה, ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.
  • לאחר מכן מורידים מהגז ומוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. המלית צריכה לצאת במרקם משחתי. במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים.
  • לאופן הכנת הבצק - בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם כוס מים פושרים וממתינים 5 דקות, ואז מוסיפים את הקמח, סוכר, מלח, ביצה, ורבע מכמות השמן.
  • מתחילים לערבל על מהירות נמוכה עד לאיחוד המצרכים, ואז מעבירים את המיקסר על מהירות גבוה לכמה דקות. אחרי זאת מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את כמות השמן שנותרה וממשיכיים לערבל עד עשר דקות.
  • מתפיחים למשך 40 דקות, אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים.
  • מקמחים מעט משטח עבודה, ומרדדים כל כדור לעלה דק מאוד
  • מורחים כל עלה במלית ואז מגלגלים לרול ומניחים בצד.
  • מכינים עוד עלה באותה צורה לרול, ומלפפים 2 רולים אחד בשני לצורת בורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
  • מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
  • מחממים את מצרכי הסירופ עד שהסירופ סמיך ומניחים בצד.
  • מחממים תנור על 180 מעלות, מברישים את עוגות בביצה טרופה ובעדינות.
  • שמים לאפייה ראשונה במשך 20 דקות, ואז משנים את הפונקציה של התנור לטורבו וממשיכים לאפות לעוד עשר דקות.
  • אחרי האפיה מברישים בסירופ ומניחים נייר אפיה ומעל מגבת נקיה.
  • ניתן להקפיא את העוגות כשהן עטופות בניילון נצמד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שמרים


שאלות נפוצות: עוגת שמרים

כמה יוצא מהעוגות שמרים?
4 פסים.
האם המלח הכרחי? אם כן מדוע?
מאוד רצוי להוסיף מלח לבצק שמרים, המלח מיצב את הבצק, ובנוסף מדגיש את הטעמים.
אפשר במילוי להמיר לשמן במקום חמאה?
לא מומלץ הפעם שמן אבל בהחלט אפשר, רק חשוב לחמם את המלית בצורה הבא על בן מארי להמיס את השוקולד עם השמן ואז להוסיף את שאר המצרכים.
אשמח לדעת איך קיפלת את הבצק?
לעוגה שבתמונה, הנחתי בתבנית בצורה דבוקה אחת לשני (בצורת נחש מפותל מרול אחד ארוך).
אפשר לחמם במיקרו?
אפשר לחמם במיקרוגל רצוי בפולסים קצרים.
אין הרבה סוכר, זה לא יוצא מריר?
תמיד אפשר להוסיף מתיקות, אבל נשכח את הסירופ מעל.
מה אפשר לשים במקום הביצה במלית?
ביצה תפקידה לקשר את חומרי הגלם בנוסף לשומן הקיים בה, במידה ויש אלרגיה תחפשי מרכיב הנותן מענה כמקשר למרכיבים.
המלית לא יוצאת מהגלילות?
לא, מרקם המלית ממש כמו ממרח סמיך.

מה חושבים על: עוגת שמרים

    1. לילי צדקה:
      "ויצאה טעימה ברמות עם השוקולד, והכנתי גם עם מלית קינמון"

 

עוגת שמרים
צילום: לילי צדקה

עוגת שמרים

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: עוגת שמרים במלית נדירה – פרח גבסו

Similar Posts

4 Comments

  1. 5 stars
    אחד המתכוניםםםם
    טעים בטרוףף
    הכנתי אצל חמותי 4 פסים -ניגמר תוך שניות
    ליקקו את האצבעות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?